Αυτοτελή εργαστήρια κατασκευής υφασμάτινων παπλωμάτων οργανώνει τις Κυριακές του Οκτωβρίου (1, 8, 15 και 22/10, ώρες 10.30′ – 13.30′) το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού. Πρόκειται για μια συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «A&B Creating». Τα εργαστήρια απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις τεχνικές quilting (προσθήκη όγκου στα υφάσματα με τη χρήση βάτας) και patchwork (κατασκευή νέου υφάσματος από την ένωση μικρότερων κομματιών). Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση της Άντας Κοπιτοπούλου και της Μπάρμπαρας Αργυροπούλου, μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν «παπλωματάκια παρηγοριάς», που προσφέρουν στιγμές απασχόλησης και ηρεμίας σε άτομα με διαταραχές όπως ο αυτισμός, το αλτσχάιμερ και η άνοια.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου (10.30′ – 17.00′) τα παπλωματάκια θα παρουσιαστούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του μουσείου και εν συνεχεία θα προσφερθούν στο Άσυλο Ανιάτων της ιεράς μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια, όπως και τα υλικά, είναι δωρεάν. Απαραίτητη, ωστόσο, είναι η δήλωση συμμετοχής. Μπορείτε να επικοινωνείτε με το μουσείο στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00′ – 18.00′).