Μάθημα ζωής από τον “Ετοιμοκλή”

karpa Etoimoklis (4)

karpa Etoimoklis (4)

Ο Ανθρωπιστικός/Διασωστικός Σύλλογος «Ετοιμοκλής» παρουσίασε τη διαδικασία καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (εν συντομία ΚΑΡΠΑ) σε κοινό όλων των ηλικιών, εισπράττοντας έντονο το αίτημα για συστηματική εκπαίδευση πάνω σε τεχνικές που μπορούν να σώσουν ζωές.

Το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαΐου, τα μέλη του «Ετοιμοκλή» υποδέχθηκαν στο πάρκο Γουδέ όλους τους ενδιαφερόμενους, και μέσα από μια εκπαίδευση που παρουσιάστηκε αρκετές φορές έδειξαν την ΚΑΡΠΑ βήμα – βήμα, αποδεικνύοντας ότι η σωστή παρέμβαση σε ένα συνάνθρωπό μας που έχει καταρρεύσει μπορεί να αποβεί σωτήρια.

Η παρουσίαση αναπτύχθηκε σε δύο στάδια: Αρχικά ξετυλίχθηκε όλο το σενάριο το οποίο οφείλει να ακολουθείται [λχ κλήση για βοήθεια – κλήση του ΕΚΑΒ κ.ο.κ.], για να καταλήξει στη διαδικασία σωστής παρέμβασης πάνω στο αναίσθητο σώμα του θύματος. Στο δεύτερο μέρος έγινε, από δεύτερη ομάδα του συλλόγου, παρουσίαση της σωστής διαδικασίας ανάνηψης. Οι εκπαιδευτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη συμμετοχή ιδιαίτερα των νέων παιδιών.

Για να παρακολουθείτε τον «Ετοιμοκλή» και τις δράσεις του, αρκεί να ενημερώνεστε μέσα από την ιστοσελίδα του συλλόγου http://www.etoimokles.com/.

karpa Etoimoklis (3)karpa Etoimokliskarpa Etoimoklis (2)karpa Etoimoklis (5)karpa Etoimoklis (6)karpa Etoimoklis (7)karpa Etoimoklis (8)karpa Etoimoklis (9)karpa Etoimoklis (10)