“Μάνα μου Ελλάς” στο Σαϊνοπούλειο

Xarxakos

Xarxakos

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, ένας από τους μεγαλύτερους έλληνες μουσικοσυνθέτες, θα παρουσιάσει στη σκηνή του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου τη συναυλία με τίτλο “Μάνα μου Ελλάς”: τραγούδια από την αρχή της σταδιοδρομίας του μέχρι σήμερα, τραγούδια από τον κινηματογράφο, το θέατρο, ακούσματα που όλοι αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε, και μελωδίες που μας συντρόφευσαν. Η συναυλία θα δοθεί την Πέμπτη 24 Ιουλίου, στις 21.30′.

Δεν μπορώ να βρω άλλους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας παρά μόνο μέσα από τη μουσική και την ποίηση. Οι συναυλίες είναι μια απευθείας επαφή με τον κόσμο που γνωρίζει και θέλει να αποσπαστεί από το καθεστώς της ιδιωτείας που του έχουν επιβάλει και τον κρατά εγκλωβισμένο μακριά από τα προβλήματα της κοινωνικής συλλογικότητας, τις τέχνες και τον πολιτισμό. Τα τραγούδια της συναυλίας παραπέμπουν σε εικόνες, σε πρόσωπα, σε κείμενα και σε πάθη μιας ατελείωτης Μεγάλης Εβδομάδας του ελληνικού λαού”, σημειώνει ο ίδιος.

Συνταξιδιώτες του στο μουσικό αυτό ταξίδι θα είναι τρεις πολύ αξιόλογοι Saia Hrwεκπρόσωποι της νέας γενιάς ερμηνευτών, οι Ηρώ Σαΐα, Ζαχαρίας Καρούνης και Νεοκλής Νεοφυτίδης, καθώς και 11μελής ορχήστρα καταξιωμένων μουσικών – σολίστ, την οποία θα διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης.

Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται σε 10 ευρώ (προπώληση) και 12 ευρώ (στο ταμείο του θεάτρου).Karounis Zaxarias

Εξάλλου, το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα θα διαθέσει λεωφορείο για τη δωρεάν μεταφορά του κοινού στο θέατρο, με ώρα αναχώρησης 20.30′ από τα γραφεία της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 86.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 27310 82470 και 27310 82395.

Υπενθυμίζεται τέλος στους φίλους του 27ου Πολιτιστικού Καλοκαιριού ότι η μουσική παράσταση “Ξημερώνει Κυριακή”, που ήταν προγραμματισμένη για τις 21 Ιουλίου, έχει ακυρωθεί.