Μάνη: Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους

Στον εντοπισμό 68 αλλοδαπών προέβησαν χθες το απόγευμα (22/7) στελέχη της λιμενικής αρχής Γυθείου, συλλαμβάνοντας ακόμη έναν 30χρονο που φέρεται ως διακινητής τους.

Αρχικά το λιμενικό ενημερώθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία Αερόπολης για την ύπαρξη αλλοδαπών κοντά στον οικισμό Βάθεια του δήμου Ανατολικής Μάνης. Στο σημείο μετέβησαν δύο περιπολικά οχήματά του, ενώ και περιπολικό σκάφος απέπλευσε προς την περιοχή για τυχόν παροχή συνδρομής. Σε συνεργασία με προσωπικό του αστυνομικού τμήματος Αερόπολης, εντοπίστηκαν στη Βάθεια, όπως επίσης και στην Αρεόπολη, οι 68 αλλοδαποί, σύμφωνα με μαρτυρίες των οποίων επρόκειτο να επιβιβαστούν σε ιστιοφόρο με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Ακολούθησαν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από τρία περιπολικά σκάφη, τα οποία και εντόπισαν το εν λόγω ιστιοφόρο με έγγραφο εθνικότητας Delaware και το οδήγησαν στον όρμο Πόρτο Κάγιο. Εκεί αγκυροβόλησε με ασφάλεια, ενώ συνελήφθη ο 30χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του, φερόμενος ως διακινητής των 68.