Μάνη: Τέσσερις πυρκαγιές σε δύο μέρες

pyrkagia

pyrkagia

Την Παρασκευή 26/9 περίπου στις 6.10΄ το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή «Βαχού» του δήμου Ανατολικής Μάνης, στην οποία επιχείρησαν πέντε πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα. Η φωτιά επεκτάθηκε σε μικρή έκταση 20 τετραγωνικών μέτρων και σβήστηκε πλήρως στις 7.50΄ της ίδιας ημέρας.

Στις 9.25΄ το ίδιο βράδυ νέα πυρκαγιά ξέσπασε στο Σταυρό Βαχού. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης κινητοποιήθηκε άμεσα με τρία οχήματα και επταμελές πλήρωμα, καταφέρνοντας να σβήσει τις φλόγες μισή ώρα αργότερα. Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση 50 τμ.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 27/9 υπήρξε νέο μέτωπο στα Τσικαλιά, όπου επιχείρησαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα και ένα επιβατηγό με δεκατρείς υπαλλήλους της ΠΥ Αρεόπολης, ενώ συνέδραμαν και δυνάμεις των ΠΥ της Πυροσβεστικής Διοίκησης Λακωνίας. Επιπλέον, δύο αεροσκάφη τύπου πετζετέλ πραγματοποιούσαν συνεχώς ρίψεις. Η πυρκαγιά έκανε στάχτη 40 στρέμματα δασικής έκτασης, προτού σβηστεί πλήρως το πρωί της Κυριακής.

Τέλος, στις 9.30΄ το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή «Γιάλια» εκδηλώθηκε άλλη μία φωτιά, η οποία επεκτάθηκε σε μικρή έκταση και αντιμετωπίστηκε μέσα σε δύο ώρες.

Τα αίτια των τεσσάρων αυτών περιστατικών ερευνώνται από το Ανακριτικό Γραφείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρεόπολης.