Μέμιτσας: “Το υπουργείο Δικαιοσύνης δίνει συγχωροχάρτι στους παράνομους!”

kynigos

Απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων κ. Νικόλαος Μέμιτσας την πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης να βάλει στο αρχείο όλες τις υποθέσεις που βρίσκονται στις αρμόδιες εισαγγελίες και για τις οποίες προβλέπονται ποινές έως δύο χρόνια φυλάκιση. Διαβάστε τα όσα μάς γράφει:

“Για ακόμη μια φορά, στη χώρα μας, το υπουργείο Δικαιοσύνης φέρνει νόμο με τον οποίο απαλλάσσει και δίνει συγχωροχάρτι σε όλους τους παράνομους που έχουν διαπράξει αδικήματα και προβλέπονται ποινές έως και δύο χρόνια.

Είναι ντροπή για τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης οι οποίοι συνεχίζουν την ίδια παράνομη και αντισυνταγματική πρακτική των προηγούμενων ετών, να προκαλούν τους έντιμους και νομοταγείς πολίτες φέρνοντας νομοσχέδια εκτρώματα, απαξιώνοντας εντελώς όλες τις αρχές της χώρας μας (δικαστικές, αστυνομικές, πυροσβεστικές, λιμενικές, δασικές, θηροφυλακή).

Την ώρα που το κράτος πιέζει και ζητά από τις αρχές να κάνουν τη δουλειά τους, φέρνουν νόμο στη βουλή και αφήνουν όλους τους παράνομους ελεύθερους χωρίς να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.
Μαζί με αυτούς και όλους τους λαθροθήρες που έχουν συλληφθεί από το σώμα της θηροφυλακής και έχουν οριστεί δικαστήρια.

Κύριοι υπουργοί, συγχαρητήρια και εις ανώτερα, να σας χαιρόμαστε για το σπουδαίο έργο που κάνετε. Έχετε περάσει όλους εμάς τους νομοταγείς πολίτες κορόιδα και μας προκαλείτε με τις ενέργειές σας.

Περιμένω από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος να αντιδράσει άμεσα, αλλά περισσότερο από τον λαλίστατο προστάτη του περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη να μας πει αν συμφωνεί με το νομοσχέδιο που δίνει συγχωροχάρτι σε όλους τους λαθροθήρες αλλά και σε αυτούς που έχουν διαπράξει αδικήματα κατά του περιβάλλοντος και της δασικής νομοθεσίας.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο 4411/2016 είναι ό,τι πιο επικίνδυνο μπορεί να συμβεί σε ένα κράτος δικαίου και σπρώχνει τους πολίτες στην παρανομία, αφού ξέρουν ότι δεν θα δικαστούν ποτέ, γιατί θα έρθει ύστερα από δύο χρόνια, πάλι, κάποια ρύθμιση που θα τους αθωώνει.

Εύχομαι να αντιδράσουν όλοι οι αρμόδιοι και να μην συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο, διότι σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν έχει τολμήσει υπουργός να πάει στη βουλή τέτοια νομικά εκτρώματα!”.