“Μέρα αναγέννησης της Αριστεράς η σημερινή!”

vouli

 vouli

γράφει ο εκπαιδευτικός και μέλος της οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Σπάρτης

Γιάννης Χρηστάκης

________________________________________________________________________________

Φίλοι,

μετά τα οδυνηρά γεγονότα της 12ης Ιουλίου και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου από τον Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα μας περνά δύσκολες ώρες. Ακόμα και η διάσπαση είναι υπαρκτό σενάριο. Δε θα αντέξουμε να ψηφίζονται νόμοι με τη βοήθεια πασόκων και νεοδημοκρατών αλλά και ποταμίσιων βουλευτών.

Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα και τελευταία ορδές πασόκων είχαν προσεταιριστεί τη δυναμική του. Όμως οι αριστεροί ψηφοφόροι του, οι αριστεροί της Κ.Ε., οι αριστεροί της κοινοβουλευτικής ομάδας βράζουν αυτήν την ώρα. Έχουν και ανάστημα και φωνή και κυρίως θάρρος να αντισταθούν στο μνημόνιο-ταφόπλακα της ζωής όλων μας!

Η οικονομική -αποικιακού χαρακτήρα- εξάρτηση, που θα οδηγήσει στην εξαθλίωση μισθωτούς και συνταξιούχους, θα διαλύσει ολοσχερώς το ασφαλιστικό σύστημα, θα ξεκληρίσει την αγροτιά, θα βάλει χιλιάδες ακόμη λουκέτα στα μαγαζιά, θα κλείσει σχολεία και νοσοκομεία, απόψε θα λάβει την περίφημη απάντηση των αριστερών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ!

Ένα περήφανο “ΟΧΙ” προσδοκώ από 40-50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απόψε. Αυτό θα οδηγήσει, μοιραία, σε πολιτικές εξελίξεις. Ευελπιστώ στη σύσταση ενός αριστερού μετώπου που θα εκπροσωπηθεί στις επόμενες εκλογές και θα λάβει και αξιόλογο ποσοστό (πάνω από 30%). Προς το παρόν δε βλέπω κάποια άλλη λύση.

Υστερόγραφο: Συγγνώμη, από φίλους, αναγνώστες, συναδέλφους που με τα γραφόμενά μου υπερθεμάτιζα για την ειλικρίνεια, ελευθεροφροσύνη, αξιοπρέπεια του κ.Τσίπρα. Αποδείχτηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων. Ήμουν και εγώ θύμα της ρητορείας του, της επαναστατικοφανούς συμπεριφοράς του, της έντεχνης μαεστρίας του να μας πείθει περί της ύπαρξης δεύτερου πλάνου. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθήσει να υπάρχει και να παλεύει για τα δικαιώματα του λαού, των αδυνάτων, των αποκλεισμένων, των φτωχών. Χωρίς τον Τσίπρα όμως, που το πολιτικό του μέλλον κόντυνε ανεπανόρθωτα πλέον.

Περήφανοι αριστεροί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πείτε απόψε ένα ηχηρό “ΟΧΙ” στο κοινοβούλιο! Ξεκάθαρα εσείς ανοίξτε το δρόμο για έναν καθαρό ΣΥΡΙΖΑ από τα δουλοπρεπή βαρίδια του συντεχνιακού, κρατικοδίαιτου, αεριτζίδικου, φοροδιαφεύγοντος, μαύρα συναλλασσόμενου μεσαίου χώρου!