Μέρα25 Λακωνίας: Το έγκλημα του στρατοπέδου συγκέντρωσης της Μόρια έχει ονοματεπώνυμα

Στην παρακάτω ανακοίνωση προχώρησε το Μέρα25 Λακωνίας σχετικά με την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, υποστηρίζοντας πως είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη μετακίνησης των δύστυχων αυτών ανθρώπων στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα. Όπως αναφέρεται αναλυτικά:

“Η επόμενη μέρα της πυρκαγιάς στη Μόρια φωτίζει τα αποκαΐδια της πολιτικής των στρατοπέδων συγκέντρωσης, αυτού του «φριχτού χαλιού» κάτω από το οποίο διαδοχικές κυβερνήσεις και η ίδια η ΕΕ προσπαθούν να κρύψουν το ακανθώδες ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Οι πολιτικές αυτές έχουν όμως ονόματα και αυτουργούς. Τόσο η προηγούμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Μουζάλα που δημιούργησαν τη Μόρια και τον κ. Τσίπρα που συμφώνησε και στην επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ενώ σήμερα χαιρετίζουν και τους φράχτες της ντροπής του Έβρου του κ. Μητσοτάκη. Όσο και η σημερινή με τον κ. Μηταράκη που μετέτρεψε τη Μόρια σε κλειστή δομή-φυλακή ψυχών στοιβάζοντας ακόμα περισσότερους κατατρεγμένους, ενώ πρόσφατα επισκέφτηκε και την Ουγγαρία για να ευχαριστήσει τον κ. Όρμπαν για την «αλληλεγγύη» του στο προσφυγικό.

Σ’ αυτή την απεχθή διελκυστίνδα συνενοχής, αυτοί που την πληρώνουν όπως πάντα, είναι οι ίδιοι οι πρόσφυγες και μετανάστες. Αφημένοι στην τύχη τους χωρίς τα στοιχειώδη, και παγιδευμένοι ανάμεσα σε πογκρόμ ακροδεξιών ομάδων, μπλόκα δημάρχων που απλώς θέλουν να εξαφανιστούν όλοι οι ικέτες δια μαγείας, και μια πολιτική ηγεσία που επιστρατεύει ΜΑΤ, στρατό, και σκληρίσματα των πιο «προσφυγοφάγων» στελεχών του για να ικανοποιήσει το ακροδεξιό της ακροατήριο.

Είναι ενδεικτικό ότι η γερμανική ηγεσία αντέδρασε πιο σπλαχνικά από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του -στα λόγια τουλάχιστον. Ας σταματήσουν όμως αμφότεροι τα κροκοδείλια δάκρυα για τη δυστυχία που δημιούργησαν, όπως και τη θεατρική μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά, τα οποία μέχρι τα χθεσινά γεγονότα ήταν τόσο αόρατα όσο και οι πολυδιαφημισμένοι διορισμένοι συντονιστές τους.

Το ΜέΡΑ 25 έχοντας κάνει επι τόπου έρευνα στη Μόρια από το 2018 είχε προειδοποιήσει για το διαρκές αυτό έγκλημα, που ο ΣΥΡΙΖΑ κατασκεύασε και ο κ. Χρυσοχοϊδης εν συνεχεία βρήκε υπέροχο. Όταν όμως τον Οκτώβρη του 2019 ρωτούσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης τον πρωθυπουργό πότε θα δώσει ένα τέλος στο αίσχος της Μόρια, εκείνος «ένιπτε τα χείρας του».

Σε αντίθεση με αυτόν λοιπόν τον απαράδεκτο μισανθρωπισμό και την αποδοχή της χώρας μας ως ασπίδας της ΕΕ έναντι απελπισμένων συνανθρώπων μας, πρέπει να απαιτήσουμε ως Ευρωπαίοι -όπως μαζικά έκαναν χθες χιλιάδες Γερμανοί πολίτες- να μην υπάρξει κανένα νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης, καμία φυλακή ψυχών και κανένας νέος φράχτης της ντροπής ποτέ ξανά στην Ευρώπη και να υπάρξει επιτέλους ελεύθερη μετακίνηση και αξιοπρεπής εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ενδοχώρα.