Μέχρι την Παρασκευή στους λογαριασμούς των δικαιούχων το κοινωνικό μέρισμα

xrimata

xrimata

Μέχρι την Παρασκευή 11/7 θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα από το κοινωνικό μέρισμα, έπειτα και από την αλλαγή των κριτηρίων που αποφασίστηκαν την περασμένη Παρασκευή. Μέσω της υπογραφής της τροποποίησης της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, προχωρά η διανομή σε 250.000 νοικοκυριά ποσού ύψους 165 εκατ. ευρώ περίπου, με βάση τις υποβληθείσες αιτήσεις και τα ήδη ανακοινωθέντα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία ανεβάζουν το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, προσαυξανόμενο ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.

Συμπερασματικά, από την έναρξη υποβολής των αιτήσεων τη 17η Απριλίου 2014 έως και την καταληκτική ημερομηνία της 30ής Ιουνίου, έχουν εγκριθεί 576.000 αιτήσεις και, μετά την τελευταία πληρωμή, θα έχουν καταβληθεί συνολικά 375 εκατ. ευρώ. Ολες οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί, θα επανεξετασθούν με βάση τα εισοδήματα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014.

Για αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί μετά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, ώστε να απορροφηθεί και το υπόλοιπο ποσό που απομένει μέχρι τα 450 εκατ. ευρώ, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση.

πηγή: afrodioikisi.gr