Μέχρι 31 Μαΐου οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης

Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, το μοναδικό στο είδος του σε όλη τη Λακωνία και ένα από τα 48 μουσικά σχολεία πανελλαδικά, δέχεται έως και τις 31 Μαΐου αιτήσεις μαθητών/μαθητριών για την εισαγωγή τους στην α΄ τάξη γυμνασίου. Τις αιτήσεις θα προμηθευτούν οι γονείς/κηδεμόνες από το σχολείο ή την ιστοσελίδα του.

Οι μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες, πρέπει όμως ο υποψήφιος μαθητής να αγαπά πραγματικά τη μουσική. Στις εισαγωγικές εξετάσεις, που διενεργούνται από ειδική επιτροπή από την Τετάρτη 19 Ιουνίου έως τις 24/6, αξιολογείται η μουσική αίσθηση και αντίληψη του παιδιού, καθώς και οι μουσικές δεξιότητες.

Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης είναι γυμνάσιο και λύκειο μαζί. Η εκπαιδευτική διαδικασία στηρίζεται: α) στην αξιόπιστη παροχή γενικής παιδείας (30 ώρες την εβδομάδα), απόλυτα ισότιμης με τα ημερήσια γυμνάσια και γενικά λύκεια και β) στα μαθήματα μουσικής παιδείας (12 ώρες εβδομαδιαίως), όπου οι μαθητές μελετούν ισότιμα την παραδοσιακή μας μουσική και την ευρωπαϊκή, τόσο θεωρητικά όσο και με την εκμάθηση αντίστοιχων μουσικών οργάνων.

Στους μαθητές του Μουσικού, λόγω διευρυμένου ωρολογίου προγράμματος, προσφέρεται ημερησίως γεύμα, με έξοδα της Πολιτείας, αλλά και δωρεάν μεταφορά από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα.

Από τον Ιανουάριο του 2017 το σχολείο στεγάζεται σε ιδιόκτητο υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο στον Κλαδά (πλησίον ΤΕΙ).

Οι υπεύθυνοι προσκαλούν τους γονείς/κηδεμόνες των υποψήφιων μελλοντικών μαθητών να ενημερωθούν από το Μουσικό Σχολείο:

  • τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του σχολείου καθημερινά (8.00′ – 14.00′) (τηλ. 27310 89069),
  •  την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 8.30′ το βράδυ, στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, όπου και θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιερωμένη στον Άκη Πάνου και στο σμυρνέικο τραγούδι (σε συνδιοργάνωση με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Δ. Σπάρτης).