Μήνυμα Σταύρου Αργειτάκου για την 25η Μαρτίου

Argeitakos (front)

Argeitakos

Ένα ευλαβικό μνημόσυνο στο αθάνατο εικοσιένα τελούμε και φέτος, τιμώντας τους ήρωες που με τον αγώνα τους έγραψαν το πιο μεγάλο κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας μας.

Σαν σήμερα η πατρίδα μας -πιστή στην πανάρχαια βαριά κληρονομιά- πήρε το καριοφύλλι της ανδρείας… τα βουνά κι οι θάλασσες πλημμύρισαν αίμα… παντού φόβος, αλαλαγμοί, θάνατος και θρήνοι…

Ήρθε η μεγάλη στιγμή για να ντυθεί η Ελλάδα μας την τιμημένη της φορεσιά κι η Αειπάρθενος να χαμογελάσει στους ήχους του ύμνου της λευτεριάς.

Μια μέρα σαν κι αυτή, ο Αρχάγγελος Γαβριήλ μετέφερε το μήνυμα του Θεού στην Παναγία, ότι ο Υιός του Θεού θα γίνει Υιός της. Ο Θεός συγχωρεί τον άνθρωπο και στέλνει στη γη τον μονογενή Του. Μήνυμα ελπίδας κι αισιοδοξίας…

Διπλή γιορτή, λοιπόν… Η 25η Μαρτίου 1821 θα αποτελεί πάντα το μεγάλο θαύμα, την Ανάσταση του Έθνους. Ένα νέο ξεκίνημα για τη μεγάλη πορεία του ελληνισμού ξεδιπλώθηκε πάνω στα κάστρα της ελευθερίας, κρατώντας το ιερό λάβαρο της επανάστασης.

Ας φροντίσουμε να είμαστε άξιοι συνεχιστές του υπέροχου, του ένδοξου παρελθόντος μας. Το θάρρος και η ανδρεία των προγόνων μας ας γίνουν ο φάρος που θα κατευθύνει τις πράξεις μας, ως θυμίαμα για τη μεγάλη τους θυσία.

Σταύρος Αργειτάκος

δήμαρχος Σπάρτης