Μήνυμα Τζανετέα για την Ημέρα της Γυναίκας

Tzanetea Ntia

«Είσαι γυναίκα, δεν θα τα καταφέρεις…». Η γυναίκα μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει πολλά, όμως ο δρόμος προς την ισότητα και την αλλαγή νοοτροπίας είναι μακρύς. Είμαστε βέβαιοι, όμως, ότι η επιμονή και η προσήλωση στην κατάκτηση κάθε στόχου είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους τυχόν αμφισβητούν.

Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως ημέρα γιορτής για να μας θυμίζει τους αγώνες και τις κατακτήσεις των γυναικών και να μας προβληματίζει για το μέλλον. Είναι μια ημέρα συμβολική, που μας επιτρέπει να αναδείξουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες των γυναικών μέσα στις σύγχρονες κοινωνίες. Η αποδοχή της γυναίκας ως ισότιμης οντότητας στο κοινωνικό, πολιτικό, εκπαιδευτικό, επιχειρηματικό περιβάλλον αποτελεί μονόδρομο για μια καλύτερη κοινωνία που θα στηρίζεται στη δικαιοσύνη και τον αλληλοσεβασμό.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι κύριο μέλημά μας η ανάληψη δράσεων για να βρει η γυναίκα τη θέση που της αξίζει στην κοινωνία, την οικογένεια και την εργασία. Σήμερα, που η γυναίκα πλήττεται από την ανεργία και την οικονομική στενότητα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, οφείλουμε όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι η πρόοδος των γυναικών αποτελεί εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον.

Απευθυνόμαστε στη μητέρα, στη σύζυγο, στη νοικοκυρά, στην εργαζόμενη, στην άνεργη, στην αγρότισσα, σε όλες εσάς που δίνετε καθημερινά τον δικό σας προσωπικό αγώνα, για να σας ευχηθούμε να έχετε υγεία, δύναμη και η ζωή σας να είναι γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία.

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας

Αδαμαντία Τζανετέα