Μήνυμα Φεβρωνίας Πατριανάκου

Patrianakou

Patrianakou

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Εύχομαι ολόψυχα το 2015 να φέρει υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα στον καθένα ξεχωριστά, στις οικογένειές σας, αλλά και συλλογικά.

Το τέλος του 2014 αποχώρησε με μεγάλες ζημιές στην αγροτική μας παραγωγή λόγω των ισχυρών ανέμων και της χιονόπτωσης. Ζημιές που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, γιατί σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία αυτή η καλλιεργητική περίοδος φαινόταν ιδιαίτερα καλή και σε ποσότητα και σε ποιότητα και σε τιμές, ιδιαίτερα στο ελαιόλαδο.

Δυστυχώς, η πατρίδα μας οδηγείται σε πρόωρες εκλογές με ευθύνη των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Όχι μόνο αρνήθηκαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο λαό, στη χώρα και στην ιστορία, αλλά επέλεξαν να φορτώσουν τα δικά τους βάρη στις πλάτες των πολιτών.

Όλοι μας καλούμαστε την Κυριακή 25 Ιανουαρίου να επιλέξουμε, αν θα υπερασπιστούμε όσα με πολλές και επώδυνες θυσίες πετύχαμε, αν θα αλλάξουμε όλα όσα μας οδήγησαν στην κρίση, αν θα οικοδομήσουμε την Ελλάδα της ανάπτυξης και της ευημερίας πάνω σε γερές βάσεις, με ασφάλεια και σταθερότητα, μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Σήμερα, διανύουμε την περίοδο μετάβασης από τον μηχανισμό στήριξης, στη διαμόρφωση ενός προστατευτικού πλαισίου για ομαλή έξοδο στις αγορές και στη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Αυτή όμως η μετάβαση δεν είναι μία απλή, αυτόματη και εύκολη διαδικασία. Επιβάλλεται να έχουμε μία γραμμή εθνικής συνεννόησης και αρραγές εσωτερικό μέτωπο στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Απαιτείται πολιτική σταθερότητα. Έχουμε ανάγκη από πολιτικό προσωπικό που διαθέτει βαθιά γνώση των θεμάτων, εμπειρία και ικανότητες, που μπορεί να παλέψει για την Ελλάδα λέγοντας αλήθειες και όχι να μοιράζει αστήρικτες προσδοκίες στους πολίτες. Με συνθήματα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Ούτε με αντιφάσεις.

Στις 25 Ιανουαρίου, η επιλογή και η ευθύνη είναι δική μας και μόνο δική μας. Αυτή τη φορά οι δύσκολες και κρίσιμες περιστάσεις επιβάλλουν νηφαλιότητα, λογική και ψυχραιμία. Για να βγούμε από αυτήν τη δοκιμασία πιο δυνατοί, από το καμίνι της κρίσης πιο ώριμοι, περισσότερο αποφασισμένοι, πολύ πιο ανθρώπινοι.

Καλή χρονιά!