Μία εξαιρετική βραδιά λυρικού τραγουδιού με χριστουγεννιάτικο χρώμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν χθες Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου “Ευάγγελος Φιλιππόπουλος”, στη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Ο πιανίστας/μαέστρος Πάνος Λουμάκης συντρόφευσε με το πιάνο του τη σοπράνο Λητώ Μεσσήνη και τον βαρύτονο Νικόλα Καραγκιαούρη σε αποσπάσματα (άριες και ντουέτα) από όπερες των Mozart, Verdi, Bellini, Bizet κ.ά., καθώς και σε γνωστά αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες, μιούζικαλ, διεθνείς επιτυχίες και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Ξεχωριστή μνεία από τους διοργανωτές έγινε στον σπαρτιάτη πιανίστα Πάνο Λουμάκη, ο οποίος στη διάρκεια της λαμπρής πορείας του έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, μεταξύ άλλων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Salle Cortot του Παρισιού και στα φεστιβάλ Ναυπλίου, Λευκάδος, Ηρακλείου, Σπάρτης κ.ά. Έχει επίσης ηχογραφήσει για την ελληνική ραδιοφωνία, ενώ συνεργάζεται με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου Βόλου, το Εθνικό Θέατρο, την Όπερα Δωματίου Αθηνών.

Τη χθεσινή εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου/Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής “Η Ταϋγέτη”. Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες, τονίζοντας ότι η παρουσίαση τέτοιου είδους καλλιτεχνικών γεγονότων, από υψηλής εμβέλειας μουσικούς και ερμηνευτές, είναι τιμή για την πόλη της Σπάρτης.