Στη Σπάρτη και το λακωνικό κοινό θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση των πρακτικών της επιστημονικής ημερίδας που είχε διοργανώσει στις 7/11/2015 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά με θέμα «Το Γεφύρι του Κόπανου: Aναδεικνύοντας το σπουδαιότερο μνημείο του Ευρώτα».

Στόχος ήταν να κυκλοφορήσει μία έκδοση εφάμιλλη της επιτυχημένης εκδήλωσης, ώστε να υπάρχουν συγκεντρωμένες σε έναν τόμο όλες οι γνωστές και διασωζόμενες πληροφορίες για το πολυθρύλητο γεφύρι που έστεκε πάλαι ποτέ στον μυθικό Ευρώτα. Η έκδοση χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, γεγονός ιδιαιτέρως τιμητικό για το Σύλλογο. Τιμή επίσης αποτελεί, τόσο η συμμετοχή εξεχουσών προσωπικοτήτων του επιστημονικού και ερευνητικού κόσμου στην ημερίδα, όσο και το γεγονός πως εμπιστεύτηκαν τα κείμενά τους προς δημοσίευση. Έτσι το βιβλίο των πρακτικών περιλαμβάνει εισηγήσεις/άρθρα των κ.κ. Γ.Α. Πίκουλα, Παρασκευά Ματάλα, Μεταξίας Παπαποστόλου, Θοδωρή Χαμάκου, Μαρίας Μπαλοδήμου και Νίκου Ι. Καρμοίρη, καθώς επίσης και εισαγωγικά σημειώματα των κ.κ. Σπύρου Μαντά, Νίκης Γ. Κουλογεωργίου και Αργύρη Πετρονώτη.

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και ώρα 7 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σαϊνοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου (πεζόδρομος Κλεομβρότου 16, α’ όροφος – έναντι ΟΤΕ). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο αρχιτέκτονας Γιώργος Γιαξόγλου, η αρχαιολόγος Γιάννα Κατσουγκράκη και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά Νίκος Καρμοίρης.