Μαθητές “στα χνάρια του Κων/νου Παλαιολόγου”

programma (6)

programma (6)

“Στα χνάρια του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου” τιτλοφορείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, στο πλαίσιο του εορτασμού των Παλαιολογείων.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών “Τάκη Αϊβαλή”, απευθύνεται σε μαθητές στ΄ τάξης δημοτικού, γυμνασίων και λυκείων. Τα παιδιά αρχικά θα ξεναγούνται στο μουσείο και στη συνέχεια θα λαμβάνουν δύο ώρες θεωρητική και δύο ώρες πρακτική εκπαίδευση, φωτογραφίζοντας τους εξωτερικούς χώρους της καστροπολιτείας του Μυστρά. Στο τέλος όλου του προγράμματος θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους μαθητές να συμμετάσχουν σε έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενηθεί εντός του κάστρου τις ημέρες του εορτασμού των Παλαιολογείων. Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης θα δοθούν πιστοποιήσεις συμμετοχής.

Οι ημερομηνίες υλοποίησης θα είναι από 4 έως και 22 Μαΐου, ημέρες Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 9.00΄ – 13.00΄. Σημειώνεται πως θα τηρηθεί προτεραιότητα στις δηλώσεις συμμετοχής. Τηλέφωνα επικοινωνίας 27310 21192 (ώρες 9.00΄ – 14.00΄), e-mail:npp.sparti@gmail.com.

Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο φωτογράφος και μέλος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού κ. Τάκης Κούρος.