Μαθητές του ΓΕΛ Μολάων στους τελικούς εκπαιδευτικού τεχνολογικού διαγωνισμού

Η ομάδα “2RT” (Renegade’s Racing Team) του Γενικού Λυκείου Μολάων “Θοδωρής Καλλιφατίδης” θα είναι παρούσα και στους φετινούς εθνικούς τελικούς του παγκόσμιου εκπαιδευτικού, τεχνολογικού διαγωνισμού F1 in Schools.

Οι εθνικοί τελικοί αγώνες (γιατί για τους νικητές ακολουθούν και παγκόσμιοι) θα διεξαχθούν στην Αθήνα, 9-12 Μαΐου, στο εμπορικό κέντρο The Mall. Η ομάδα “2RT” μετά την περσινή πρώτη εμπειρία της συμμετοχής, που συνοδεύτηκε από πολύτιμες γνώσεις αλλά και διακρίσεις, αξίζει να σημειωθεί πως είναι η μοναδική ομάδα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που διαγωνίζεται σ’ αυτόν τον πολύ ενδιαφέροντα “αγώνα”. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών περί τις φυσικές επιστήμες, τις νέες τεχνολογίες, τη μηχανική και τα μαθηματικά, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα. Πάνω απ’ όλα όμως προωθεί τη συνεργασία μεταξύ τους, αγαθό πολύτιμο για όποιον επιδιώκει να πετύχει οποιονδήποτε υψηλό στόχο.

Η ομάδα του λυκείου Μολάων αποτελείται από μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου και συγκεκριμένα από τους/τις Μπιάζη Διονύση, Ευαγγελάκο Δημήτρη, Καρούνη Πέτρο, Περδίκη Μαρία, Καρούνη Πολυτίμη, Μισόγιαννη Μαρία, Πρεσεκάν Μάριο και Ανδρικόπουλο Πέτρο.