Μαθητική “ασπίδα” ενάντια στη ρύπανση του Ευρώτα φιλοδοξεί να υψώσει ο Σύλλογος Φίλων του

Συνεργασία για την προώθηση εκπαιδευτικού σχεδίου με θέμα τη ρύπανση του Ευρώτα συνήψε με τους δήμους Ευρώτα και Σπάρτης ο ομώνυμος μη κερδοσκοπικός σύλλογος φίλων προστασίας του ποταμού.

Το σχέδιο, το οποίο θα διενεργείται παράλληλα στους δύο δήμους, αφορά στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σκοπός, η ευαισθητοποίηση και περιβαλλοντική αφύπνιση των μαθητών και δασκάλων ενάντια στη ρύπανση τόσο του ιστορικού ποταμού όσο και γενικότερα του περιβάλλοντος. Μέλη του συλλόγου, ύστερα από πρόσκληση κάθε σχολείου, θα ενημερώνουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τις πιέσεις που δέχεται ο Ευρώτας τα τελευταία χρόνια. Η παρέμβαση περιλαμβάνει παρουσίαση με φωτογραφικό υλικό, βιωματικό παιχνίδι σχετικό με δύο κατηγορίες ρύπανσης, ενώ είναι δυνατή και μια εκπαιδευτική επίσκεψη στον ποταμό.

Στόχος είναι να δημιουργήσουν οι μαθητές το δικό τους περιβαλλοντικό μήνυμα, ατομικά ή/και ομαδικά, και αυτό να ακουστεί στη συνέχεια στην εκδήλωση «Ευρώτεια» του εκάστοτε δήμου τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου -στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, όπου θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση των μαθητών.