Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα την επανάσταση του 1821

Μαθητικό διαγωνισμό γραπτού δοκιμίου με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης διοργανώνει ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λακωνίας. Απευθύνεται σε μαθητές της β’ και γ’ γυμνασίου, καθώς και της β’ και γ’ γενικών λυκείων της Σπάρτης.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές οφείλουν να δηλώσουν στον/στην διευθυντή/-τρια της σχολικής μονάδας στην οποία φοιτούν την πρόθεση συμμετοχής τους μέχρι τη Δευτέρα 17 Μαΐου, προσκομίζοντας και υπεύθυνη δήλωση γονέα/κηδεμόνα που επιτρέπει τη συμμετοχή τους.

Το θέμα για τους μαθητές του γυμνασίου θα είναι σχετικό με τα ιστορικά γεγονότα και τα πρόσωπα του αγώνα, η δε έκταση του δοκιμίου 400-500 λέξεις. Για τους μαθητές του λυκείου το θέμα θα είναι σχετικό με τους συμβολισμούς και τις αξίες που ανέδειξε ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των ελλήνων του 1821, με την έκταση του γραπτού να έχει προσδιοριστεί μέχρι 600 λέξεις.

Τα θέματα θα επιλέξει τριμελής επιτροπή του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας, που θα συγκληθεί την ίδια μέρα του διαγωνισμού για τον σκοπό αυτό. Η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα γίνει την Πέμπτη 20 Μαΐου.

Αξιολόγηση γραπτών & βραβεία

Τριμελής επιτροπή του Συνδέσμου Φιλολόγων θα αξιολογήσει τα δοκίμια και θα επιλέξει τα τρία πρώτα από κάθε κατηγορία. Αυτά θα λάβουν και τα αντίστοιχα βραβεία από τον δήμο Σπάρτης, σε ειδική εκδήλωση που θα οργανωθεί αργότερα, και σύμφωνα με όλες τις οδηγίες υγειονομικής προστασίας.

Αναλυτικά τα βραβεία είναι:

  • Για το γυμνάσιο: α’ βραβείο ένα laptop, β’ βραβείο ένα smartphone, γ’ βραβείο ένα tablet.
  • Για το γενικό λύκειο: α’ βραβείο ένα laptop, β’ βραβείο ένα smartphone, γ’ βραβείο ένα tablet.