Μαθητικός διαγωνισμός ποίησης με θέμα τη Λακωνία

poiisi

Η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας “Χείλων ο Λακεδαιμόνιος”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, προκηρύσσει σε συνεργασία με τις διευθύνσεις α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης Λακωνίας και ύστερα από σχετική έγκριση του υπουργείου Παιδείας, μαθητικό διαγωνισμό ποίησης με θέμα “Ο τόπος μου (Λακωνία – Τοπογραφία, ιστορία και πολιτισμός)”.

Στο διαγωνισμό θα λάβουν μέρος προαιρετικά οι μαθητές και οι μαθήτριες της ε΄και στ΄ τάξης όλων των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της Λακωνίας. Από την α/θμια εκπαίδευση θα βραβευτούν ένας μαθητής ή μαθήτρια με το πρώτο βραβείο και τρεις με έπαινο από κάθε εκπαιδευτική περιφέρεια (Λακεδαίμονα – Γύθειο – Μολάοι), ενώ από τη β/θμια εκπαίδευση ένας μαθητής ή μαθήτρια με το πρώτο βραβείο και τρεις με έπαινο, από κάθε τάξη.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαρτίου στη Σπάρτη, σε ειδική εκδήλωση, που συνδιοργανώνουν η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, η Πνευματική Εστία Σπάρτης και ο Σύλλογος “Φίλοι της Βιβλιοθήκης”. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία με θέμα την ποίηση, απαγγελίες ποιημάτων και μελοποιημένα ποιήματα από χορωδίες.

Οι διοργανωτές παρακαλούν τους μαθητές να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, για να ανακαλύψουν από νωρίς το ταλέντο τους, να το καλλιεργήσουν, να καθιερωθούν και να διακριθούν -γιατί όχι;- ως αυριανοί νέοι λάκωνες ποιητές.

Παρακαλούνται επίσης οι γονείς να προτρέψουν τα παιδιά τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό και η βοήθειά τους να είναι συμβουλευτική και διακριτική, έτσι ώστε αυτά να χαρούν για τη συμμετοχή τους, να καμαρώσουν για το δημιούργημά τους και να διδαχθούν την αξιοκρατία και την άμιλλα.