Μανωλάκου: “Λειψά τα εξαγγελθέντα μέτρα της κυβέρνησης για τους πυρόπληκτους”

Τη Λακωνία επισκέφτηκε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου η βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου με σκοπό να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε πριν από ένα μήνα τον δήμο Ανατολικής Μάνης.

Η βουλευτής επισκέφτηκε τα πληγέντα χωριά του δήμου και συζήτησε με κατοίκους, οι οποίοι της μεταφέραν τις ανησυχίες τους για την επόμενη ημέρα, για την δυνατότητα να επιβιώσουν στον τόπο τους, καθώς και για τον μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει για καταστροφές από βροχοπτώσεις. Επίσης οι κάτοικοι ανέδειξαν το γεγονός ότι τα χωριά σώθηκαν χάρη στην αλληλεγγύη και τον αγώνα των ίδιων ως αποτέλεσμα της γύμνιας της κρατικής μηχανής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η κ. Μανωλάκου συμμετείχε στη σύσκεψη με συλλόγους και κατοίκους της περιοχής που έγινε στο πνευματικό κέντρο του Γυθείου. Εκεί μεταξύ άλλων χαρακτήρισε ως λειψά τα εξαγγελθέντα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία όπως είπε “κάνουν επιτακτική την ανάγκη οι πληγέντες να οργανώσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους για να κερδίσουν το δικαίωμα και την δυνατότητα να μείνουν και να επιβιώσουν στον τόπο τους”. Ανάφερε επιπλέον παραδείγματα από άλλες περιοχές και από προηγούμενες καταστροφές, όπου οι πληγέντες με τον αγώνα τους μπόρεσαν να αποσπάσουν κατακτήσεις. Τέλος, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας επιτροπών και συντονισμού του αγώνα τόσο σε επίπεδο νομού όσο και περιφέρειας αλλά και πανελλαδικά.