Μαστρογιαννόπουλος: “Αδικαιολόγητη η ολιγωρία της Περιφέρειας για τον καταρροϊκό πυρετό”

KKE logo

KKE logo

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η τομεακή επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ σχετικά με το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού των αιγοπροβάτων. Ο γραμματέας της, κ. Δημήτρης Μαστρογιαννόπουλος, έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο αντιμετώπισης της νόσου, το Κομμουνιστικό Κόμμα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις τόσο στη βουλή όσο και στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, ενώ έχουν ξεκινήσει και συνεχίζουν απευθείας συναντήσεις με τους ίδιους τους αγροτοκτηνοτρόφους. Ο κ. Μαστογιαννόπουλος αναφέρθηκε στη συνέχεια στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει η βουλευτής του κόμματος κ. Διαμάντω Μανωλάκου και η οποία πρόκειται να συζητηθεί σύντομα στη βουλή.

Ο γραμματέας κατηγόρησε για αδικαιολόγητη ολιγωρία την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το μεγάλο πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού. Από τις αρχές Ιουνίου, που πληροφορηθήκαμε πως πιθανόν υπάρχει ένα κρούσμα στο Ξηροκάμπι, αμέσως ενεργοποιήσαμε τις δυνάμεις μας προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης των κτηνοτρόφων και τους καλέσαμε να αναλάβουν και οι ίδιοι δράση. Στις 10/6 η Λαϊκή Συσπείρωση έβαλε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά η πλειοψηφία αρνήθηκε τη συζήτηση. Μάλιστα αρνήθηκαν στους κτηνοτρόφους που παρίσταντο να εκθέσουν τα προβλήματά τους, ενώ και στη συνεδρίαση στις 20/6 αρνήθηκαν το λόγο σε κτηνίατρο με τη δικαιολογία ότι δεν εκπροσωπούσε επίσημα κάτι“.

Ο κ. Μαστρογιαννόπουλος ενημέρωσε μάλιστα πως τις επόμενες ημέρες το ΚΚΕ θα φέρει το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο της Σπάρτης και των υπόλοιπων δήμων, ώστε να λάβει το θέμα τις διαστάσεις που πρέπει.