Μεγάλη απεργία την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου

 apergia

Σε πάνδημη απεργιακή κινητοποίηση καλούν την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου (10.30΄ πμ, πάρκο ΟΤΕ) το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων του νομού.

Στο κάλεσμά τους οι φορείς κάνουν λόγο για αγώνα υπεράσπισης των δικαιωμάτων στην εργασία, την επιβίωση των επιχειρήσεων και των καταστημάτων, αλλά και του δικαιώματος της μόρφωσης των παιδιών. Τα αιτήματα:

Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη. Καμία σύνδεση μισθού και βαθμού.

Ακύρωση της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων. Αποτροπή των απολύσεων και κατάργηση του ν. 4250/2014.

Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων.

Μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.

Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, φορολογίας με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, διαγραφή του χρέους, δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικός έλεγχος του τραπεζικού συστήματος.

Ανατροπή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών.

Να αποκατασταθεί άμεσα και συνολικά το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Να επανέλθει ολικά ο θεσμός του ΟΜΕΔ.

Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών που δεν έχουν καθόλου εισοδήματα.

Να υπάρξει μέριμνα και προστασία των απλήρωτων εργαζομένων.

Αποποινικοποίηση των οφειλών, ίση μεταχείριση των ΕΒΕ με άλλες επαγγελματικές ομάδες που δεν διώκονται ποινικά για οφειλές στα ασφαλιστικά τους ταμεία. «Πάγωμα» (κεφαλαιοποίηση) των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών οφειλών, δίνοντας στον οφειλέτη τη δυνατότητα μεταφοράς ασφαλιστικού χρόνου στο τέλος του ασφαλιστικού βίου.

Σύνδεση της εισφοροδοτικής ικανότητας με το εισόδημα του επαγγελματία, έμπορου, βιοτέχνη· ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης, δημιουργία κατώτατης ασφαλιστικής κλάσης στον ΟΑΕΕ, ανταγωνιστικής προς τον ΟΓΑ, για την ένταξη των ασφαλισμένων που δραστηριοποιούνται στις προαιρετικές περιοχές.

Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική: Πρόσβαση όλων των επαγγελματιών στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξαρτήτως οφειλών.

Κατάργηση του ΚΕΑΟ.

Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ.

Διαγραφή μέρους των χρεών με ρυθμίσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες διαβίωσης και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής των υποχρεώσεων των δανειοληπτών.

Σταμάτημα των κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης.

Εξάλλου, σήμερα στις 18.00΄ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας διοργανώνεται συνέντευξη τύπου για το θέμα, από το Συντονιστικό Σωματείων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα και Επαγγελματικών Ενώσεων.