Σε κατάσχεση 651 δενδρυλλίων κάνναβης, ποσότητας κάνναβης, πακέτων λαθραίων τσιγάρων κ.ά. προχώρησε χθες η αστυνομία. Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 34χρονος αλλοδαπός και δύο έλληνες ηλικίας 42 και 76 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και του τελωνειακού κώδικα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, αρχικά είχε εντοπιστεί σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο σε δασική περιοχή στη θέση Πέτρα Παραδεισίου ΤΚ Νεάπολης φυτεία 392 δενδρυλλίων κάνναβης ύψους από 0,20 έως 1,10 μ., η οποία είχε τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση.
Χθες το πρωί έφθασε στο χώρο της φυτείας ο 34χρονος προκειμένου να τη φροντίσει και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν ακόμη 127 δενδρύλλια, ύψους από 0,10 έως 0,3 μ. περίπου, τα οποία μετέφερε εκεί προκειμένου να τα μεταφυτεύσει.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στην καλλιέργεια συμμετείχαν ο 42χρονος και ο 76χρονος, οι οποίοι επίσης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Επιπλέον σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 34χρονου στη Νεάπολη βρέθηκαν 132 δενδρύλλια ύψους από 0,05 έως 0,30 μ. περίπου, 738 γραμμάρια και 37 σπόροι κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, κινητό τηλέφωνο και 23 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.