Απολύτως επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση προς τιμήν των ομογενών που πραγματοποίησε η ιερά μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης το απόγευμα της Δευτέρας 21 Αυγούστου στους Μολάους. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, ενώ εκπροσωπήθηκαν δεκάδες ομογενειακοί σύλλογοι απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Τους παρευρισκόμενους υποδέχθηκε ο διευθυντής του ιδρύματος Μολάων π. Παναγιώτης Λεγάκης, ο οποίος επισήμανε την υπερηφάνεια που νιώθουμε στην Ελλάδα όταν πληροφορούμαστε την πρόοδο και τα επιτεύγματα των συμπατριωτών μας στο εξωτερικό. Αναφέρθηκε επίσης στο πολυποίκιλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της τοπικής εκκλησίας, ευχαριστώντας παράλληλα τους ομογενείς για τη σημαντική και συνεχή στήριξή τους. Ολοκληρώνοντας εξέφρασε τις ευχαριστίες τους σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της βραδιάς.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ομογενής κ. Παναγιώτης Νικηφόρος, ο οποίος διάβασε μήνυμα του πατέρα του, κ. Θεόδωρου Νικηφόρου, που είναι πρόεδρος του συλλόγου αποδήμων Επιδαύρου Λιμηράς στο Μόντρεαλ του Καναδά. Στο μήνυμα έγινε αναφορά στο σπουδαίο έργο του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και στην ολοπρόθυμη στήριξη των απανταχού λακώνων στο σπουδαίο έργο της τοπικής εκκλησίας.

Εκ μέρους των ομογενών μίλησε και η κ. Γεωργία Καλοειδή. Αφού ευχαρίστησε για την ευγενική πρόσκληση της ιεράς μητροπόλεως, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην προσωπικότητα και το πλούσιο έργο του σεπτού ποιμενάρχη μας, υπογραμμίζοντας τη βαθιά πνευματική σχέση που έχει “κτιστεί” μεταξύ αυτού και του ομογενειακού ελληνισμού. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται και προσφέρουν στα ιδρύματα της τοπικής εκκλησίας, ενώ ολοκληρώνοντας τόνισε ότι οι απόδημοι θα στέκονται πάντα αρωγοί σε κάθε καλή προσπάθεια που συντελείται στη μητέρα πατρίδα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο σεβασμιώτατος, ο οποίος αρχικά μίλησε με εγκωμιαστικά και συγκινητικά λόγια για τους ομογενείς μας, “που με τη ζωή και το έργο τους δοξάζουν την πατρίδα μας σε όλη την οικουμένη και αποδεικνύουν ότι έχουν κρατήσει βαθιά στην καρδιά τους Χριστό και Ελλάδα”. Παράλληλα υπογράμμισε τον ισχυρό πνευματικό δεσμό που έχει ο ίδιος με τα απόδημα αδέλφια μας, ενώ εξέφρασε –για μία ακόμα φορά– τις ευγνώμονες ευχαριστίες του, για την έμπρακτη και συνεπή αγάπη και στήριξη την οποία επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, έτσι ώστε τα ιδρύματα της τοπικής εκκλησίας να συνεχίσουν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους προς τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας. Επίσης τους διαβεβαίωσε ότι η διαχείριση της πολύτιμης προσφοράς τους γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση, ενώ προέβη σε αναλυτική αναφορά για τον τρόπο αξιοποίησης των φετινών δωρεών. Ολοκληρώνοντας το λόγο του ευχήθηκε όλοι μαζί του χρόνου το καλοκαίρι να ξαναβρεθούν και να σφίξουν τα χέρια, ωστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μέχρι τότε οι καρδιές τους θα είναι ενωμένες.

Ακολούθησε ένα ευχάριστο μουσικό πρόγραμμα από τον καταξιωμένο συμπατριώτη μας Ζαχαρία Καρούνη και τους συνεργάτες του. Ο κ. Καρούνης πριν την έναρξη του προγράμματος ευχαρίστησε τον σεβασμιώτατο για τη στήριξη και την καθοδήγηση που του παρέχει από την παιδική του ηλικία, τονίζοντας ότι θα είναι πάντα στο πλευρό του σε ό,τι ζητήσει. Στον επίλογο της βραδιάς ο σεβ. ποιμενάρχης μας προσέφερε ως ευλογία σε κάθε ομογενή αναμνηστικά δώρα.

πηγή: immspartis.gr