Μεγάλο λακωνικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο

Η 14η τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Αυγούστου και ώρα 16.00′ στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Επερώτηση της περιφερειακής συμβούλου κ. Δήμητρας Λυμπεροπούλου με θέμα Υποβάθμιση περιβάλλοντος και αλλοίωση τοπίου σε σημαντικό βαθμό από το έργο “Κατασκευή του τμήματος Φωκιανός – Κυπαρίσσι της οδού «Μύλοι – Άστρος – Λεωνίδιο – Πούλιθρα – Φωκιανός – Κυπαρίσσι»” σε βάρος μιας από τις λίγες παρθένες από ανθρώπινες επεμβάσεις περιοχές της χώρας”.

2. Επερώτηση της περιφερειακής σύμβουλου κ. Δήμητρας Λυμπεροπούλου με θέμα “Παραμένει το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Σπάρτης στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου; Υπάρχει και ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο της Περιφέρειας με δεδομένη την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού να απορρίψουν σε κοινή συνεδρίασή τους το αίτημα της Περιφέρειας για τον αποχαρακτηρισμό ως μνημείου του κτιρίου της Χυμοφίξ;”.

3. Επερώτηση των περιφερειακών συμβούλων κ.κ. Νίκου Πατσαρίνου και Σταύρου Χρυσαδάκου με θέμα “Πορεία εργασιών για το έργο παράκαμψη Σπάρτης (Σκούρα – Πυρί)”.

4. Ενημέρωση για τα έργα της ΠΕ Λακωνίας (εξ αναβολής). Εισηγήτρια η αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

5. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μονεμβασίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση δημοτικών οδών ΔΚ Νεάπολης, ΤΚ Μεσοχωρίου και ΤΚ Φαρακλού ΔΕ Βοιών δήμου Μονεμβασίας». (εξ αναβολής). (Αδαμαντία Τζανετέα)

6. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου και την Αναπτυξιακής Εταιρείας Πελοπόννησος ΑΕ – Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, για την υλοποίηση του έργου «Διαχείριση και αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών και δυνατοτήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση της τοπικής ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας» (εξ αναβολής). (Κωνσταντίνα Νικολάκου)

7. Έγκριση 2ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος ιδίων πόρων ΠΕ Λακωνίας (εξ αναβολής). (Αδαμαντία Τζανετέα)

8. Έγκριση 3ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος ΚΑΠ έτους 2016, της ΠΕ Λακωνίας (εξ αναβολής). (Αδαμαντία Τζανετέα)

9. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρων και οριζοντίου – καθέτου δίσκου κοπής της εταιρείας Ιωάννης Γ. Λούκης ΕΕ σε έκταση 49489,81 τμ στη θέση Πετροβούνι ΤΚ Βαρβίτσας ΔΕ Οινούντος του Δ. Σπάρτης ΠΕ Λακωνίας» (εξ αναβολής). (Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αδαμαντία Τζανετέα)

10. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης ΤΚ Πουλίθρων, δήμου Νότιας Κυνουρίας» (εξ αναβολής). (Ευάγγελος Γιαννακούρας)

11. Έγκριση 8ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οικονομικού έτους 2016. (Άγγελος Παπαγγελόπουλος)

12. Παράσιο πάρκο πολιτιστικής κληρονομιάς. (Κωνσταντίνα Νικολάκου)

13. Λογαριασμός μισθοδοσίας υπαλλήλων ΠΕ Κορινθίας. (Πελοπίδας Καλλίρης)

14. Ανακοίνωση – καταγγελία Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας, σχετικά με την απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει στη μείωση των εργασιών για την εξόρυξη λιγνίτη στο 35%. (Κωνσταντίνα Νικολάκου)

15. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Επιδαύρου για το έργο «Ανάδειξη του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο». (Αναστάσιος Χειβιδόπουλος)

16. Υιοθέτηση ψηφίσματος δήμου και κατοίκων Επιδαύρου σε σχέση με το Κέντρο Υγείας Λυγουριού. (Αναστάσιος Χειβιδόπουλος)

17. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο κτίριο του γενικού νοσοκομείου Μεσσηνίας – νοσηλευτική μονάδα Καλαμάτας». (Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση)

18. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρων σε δημόσια έκταση εμβαδού 99.633,4151 τμ στη θέση Παπαγούβα στην ΤΚ Λίμνη ΔΕ Λεβιδίου Δ. Τρίπολης ΠΕ Αρκαδίας». (Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ευάγγελος Γιαννακούρας)

19. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης για το έργο με τίτλο «Εργασίες διαμόρφωσης του δημοτικού σχολείου Αγίου Βασιλείου δήμου Τρίπολης για τις ανάγκες εγκατάστασης του πεζοπόρου τμήματος ΠΥ Τρίπολης – ΠΕΔΥΠ Πελοποννήσου». (Ευάγγελος Γιαννακούρας)

20. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Γορτυνίας για την υλοποίηση των έργων: α. Επισκευή – αποκατάσταση πρώην δημοτικού σχολείου ΤΚ Βουτσίου δήμου Γορτυνίας β. Ανάπλαση τμήματος πλατείας παραπλεύρως πρώην δημοτικού σχολείου στην ΤΚ Σπάθαρη Γορτυνίας γ. Αντικατάσταση στέγης σχολείου Περδικονερίου δήμου Γορτυνίας και δ. Κατασκευή πλατείας Αετοράχης. (Ευάγγελος Γιαννακούρας)

21. Έγκριση κατανομής πιστώσεων του έργου 2002ΕΠ02600001 «Αποκατάσταση ζημιών στο βασικό οδικό δίκτυο και στα δίκτυα ύδρευσης που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα» σε υποέργα. (Ευάγγελος Γιαννακούρας)

22. Έγκριση 6ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του έργου 2014ΕΠ52600001 «Εργασίες συντήρησης επαρχιακού οδικού δικτύου ΠΕ Αρκαδίας». (Ευάγγελος Γιαννακούρας)

23. Έγκριση 3ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526, «Συντήρηση – βελτίωση και κατασκευή νέου ηλεκτροφωτισμού οδικού δικτύου ΠΕ Αρκαδίας», με κωδικό 2014ΕΠ52600010. (Ευάγγελος Γιαννακούρας)

24. Εισήγηση έγκρισης 3ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ «Κατασκευή αρδευτικών δικτύων και αντιπλημμυρικών έργων στο νομό Αρκαδίας», με κωδικό 2014ΕΠ52600027. (Ευάγγελος Γιαννακούρας)

25. Έγκριση αλλαγής τίτλου έργου που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα 2014ΕΠ52600012 Μέτρα προστασίας – άρση καταπτώσεων πρανών ΠΕ Αρκαδίας. (Ευάγγελος Γιαννακούρας)