Μεγαλοπρεπής η Τελετή της Αγάπης στη Σπάρτη

teleti agapis (2)

teleti agapis (2)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τo πρωί της Κυριακής του Πάσχα πραγματοποιήθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα στη Σπάρτη η τελετή της αγάπης. Αρχικά σήμαναν οι καμπάνες των ιερών ναών της πόλης παρατεταμένα, ενώ ακολούθησε στο επισκοπείο, παρουσία των κληρικών και των αρχών, η αμφιοφορία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου σύμφωνα με το βυζαντινό τυπικό.

Εν συνεχεία σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή, η οποία προπορευομένων της δημοτικής φιλαρμονικής, των ιερών λαβάρων και της ιεράς εικόνας της Αναστάσεως, διά των οδών Λυσάνδρου, Μητροπολίτου Γερμανού, Άγιδος, Λυκούργου και Λυσάνδρου κατέληξε στο μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας, όπου τελέσθηκε ο εσπερινός της αγάπης.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού και κατά τα ειωθότα, ανεγνώσθη το Ιερό Ευαγγέλιο, εκτός από την ελληνική γλώσσα, στην αγγλική από τον πανοσολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Μέντη και στη γερμανική από τον ιερομόναχο π. Σιλουανό Σφυρίου. Στον λόγο του ο κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε κλήρο, αρχές και λαό για την παρουσία τους στις ακολουθίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ ευχήθηκε ο Αναστάς Κύριος να φέρει χαρά και ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα για την πατρίδα μας τόνισε ότι δεν πρέπει να απογοητευόμαστε και να σκύβουμε το κεφάλι, αλλά να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, αφού όπως επεσήμανε “οι δοκιμασίες αποτελούν ή βάθρο για να πάμε πιο ψηλά ή βάραθρο για να γκρεμιστούμε”.

πηγή:www.immspartis.gr

teleti agapisteleti agapis (1)teleti agapis (3)teleti agapis (4)teleti agapis (5)teleti agapis (6)teleti agapis (7)teleti agapis (8)teleti agapis (9)teleti agapis (10)teleti agapis (11)