Μεγαλοπρεπώς γιορτάστηκαν τα 195 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη και φέτος ο τριήμερος εορτασμός της 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη, με αναπαραστάσεις ιστορικών γεγονότων, ιππικές εκδηλώσεις, χορούς, ομιλίες, καταθέσεις στεφάνων και παρέλαση.

Συμμετείχαν πολυμελείς αντιπροσωπείες από την Ασή Γωνιά Κρήτης, την Κέρκυρα, τα Χανιά, το Μεσολόγγι, την Άρτα, την Πάτρα και το Περιστέρι, που με τα λαμπρά χορευτικά τους συγκροτήματα και τα τραγούδια τους διεύρυναν τον χαρακτήρα της επετείου με τις ιδιαίτερες πολιτιστικές τους παραδόσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Ανατολικής Μάνης αναφέρει πως “η ομιλία του δημοσιογράφου – ιστοριοδίφη Δημήτρη Καμπουράκη, που εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, υπήρξε από τις πλέον επιτυχημένες σε όλα τα χρόνια της εορτής”, καθώς και ότι “η προσπάθεια επτά – οκτώ ατόμων να αμαυρώσουν το χαρακτήρα της εορτής κατά το χρόνο απόδοσης τιμών στους πεσόντες μανιάτες αγωνιστές, έπεσε στο κενό”.

Ο δήμος ευχαριστεί τέλος το πλήθος των ανθρώπων που εργάστηκαν για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης, η οποία αποτελεί γιορτή ολόκληρης της Μάνης.