Μειωμένο τιμολόγιο για το οικιακό και επαγγελματικό ρεύμα ζητά ο δήμος Σπάρτης από το υπουργείο Περιβάλλοντος

Με βασικό επιχείρημα ότι ο δήμος Σπάρτης γειτνιάζει άμεσα με τη λιγνιτική μονάδα της Μεγαλόπολης και επιβαρύνεται από τη λειτουργία της, ο δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης ζητά ο δήμος να συμπεριληφθεί στο μέτρο του ειδικού (μειωμένου) τιμολογίου για το οικιακό ρεύμα. Επιπλέον εισηγείται επέκταση του μέτρου και στα επαγγελματικά τιμολόγια. Στην επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη γράφει:

“Με τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις «ενεργειακές κοινότητες» και την εισαγωγή ειδικού (μειωμένου) τιμολογίου για το ηλεκτρικό ρεύμα στα νοικοκυριά του δήμου Μεγαλόπολης δίνεται πραγματικά μια ανάσα στους κατοίκους της, που συνεισφέρουν στον εξηλεκτρισμό και την ενεργειακή πολιτική του τόπου και ταυτόχρονα επιβαρύνονται καθημερινά από τη λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Όμως κανένας θεσμικός παράγοντας ή ακόμα και οποιοσδήποτε συνειδητοποιημένος πολίτης δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο δήμος Σπάρτης, που γειτνιάζει άμεσα με τη λιγνιτική μονάδα της Μεγαλόπολης και επιβαρύνεται από τη λειτουργία της, πρέπει να συμπεριληφθεί στο μέτρο του ειδικού (μειωμένου) τιμολογίου για το οικιακό ρεύμα.

Αν ο δήμος Σπάρτης εξαιρεθεί από τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα αποτελεί κατάφωρη αδικία σε βάρος των κατοίκων του δήμου μας και άνιση μεταχείριση των πολιτών.

Γι΄αυτό, το ειδικό (μειωμένο) οικιακό τιμολόγιο ρεύματος πρέπει να ισχύσει για το σύνολο των κατοίκων του δήμου Σπάρτης, όπως ισχύει και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (περιφερειακές ενότητες Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών). Το δικαιούται δηλαδή το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Επειδή λοιπόν συντελείται τεράστια αδικία από την ψήφιση της κατατεθείσας νομοθετικής ρύθμισης στους κατοίκους του δήμου Σπάρτης, που όχι απλά το δικαιούνται, αλλά το στερούνται εδώ και χρόνια, ζητάμε στη νέα νομοθετική ρύθμιση την άρση της άδικης απόφασης και την ένταξη του δήμου Σπάρτης στην παραπάνω ενίσχυση και την περαιτέρω επέκταση της προβλεπόμενης έκπτωσης και σε επαγγελματικά τιμολόγια”.