Μειώσεις στις τιμές περιαγωγής (roaming) στην ΕΕ

roamming

roamming

Μειώσεις στις ανώτατες τιμές περιαγωγής (roaming) θα ισχύσουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση από την 1η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει κάνει σαφές ότι ελπίζει σε πλήρη κατάργηση των τελών περιαγωγής μέχρι το τέλος του χρόνου.

Για τους ευρωπαίους χρήστες που ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ, το ανώτατο όριο χρέωσης μειώνεται κατά 21% στις εξερχόμενες κλήσεις (από 24 λεπτά ανά λεπτό σε 19 λεπτά ανά λεπτό) και κατά 28,5% για τις εισερχόμενες κλήσεις (από 7 λεπτά ανά λεπτό σε 5 λεπτά ανά λεπτό).

Για την αποστολή γραπτού μηνύματος η μείωση είναι 25% (από 8 λεπτά σε 6 λεπτά), ενώ για την περιαγωγή δεδομένων η μείωση στις ανώτατες τιμές είναι πάνω από το μισό, από 45 λεπτά ανά megabyte σε 20 λεπτά.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το “κατέβασμα” (download) δεδομένων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, οι τιμές θα μειωθούν πάνω από το μισό. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πλέον θα είναι φθηνότερη η χρησιμοποίηση χαρτών, η παρακολούθηση video, ο έλεγχος των e-mails, αλλά και η συμμετοχή στα κοινωνικά δίκτυα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών εντός Ευρώπης.

Επίσης, από την 1η Ιουλίου οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη θα προσφέρουν σε όσους ταξιδεύουν σε άλλο κράτος-μέλος μια χωριστή σύμβαση περιαγωγής πριν από το ταξίδι τους. Οι χρήστες θα έχουν μάλιστα τη δυνατότητα να επιλέγουν πάροχο στη χώρα που επισκέπτονται.

πηγή: ethnos.gr