Μελωδική αυγουστιάτικη πανσέληνος στην ακρόπολη της Σπάρτης

panselinos

Εκδήλωση με τίτλο «Φύση, μνημεία και άνθρωποι στο φως του φεγγαριού» διοργανώνουν την Παρασκευή 16 Αυγούστου, στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης της αρχαίας Σπάρτης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου. Πρόκειται για βραδιά ενταγμένη στον καθιερωμένο από το υπουργείο Πολιτισμού εορτασμό της πανσελήνου του Αυγούστου.

Ο αρχαιολογικός χώρος της ακρόπολης της αρχαίας Σπάρτης, με ανεκτίμητη ιστορική, πολιτιστική και αισθητική αξία, αποτελεί και ένα σημαντικό φυσικό σύνολο στις παρυφές του αστικού ιστού. Το φυσικό περιβάλλον του χώρου, με τον πυκνόφυτο ελαιώνα που αγκαλιάζει τα μνημεία και το μοναδικής ομορφιάς τοπίο, με την απρόσκοπτη θέα στην κοιλάδα του Ευρώτα και στα βουνά του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα, συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν την αισθητική εμπειρία του κάθε επισκέπτη που αναζητά τη σύνδεση και τη γνωριμία με το παρελθόν του τόπου.

Στις 9.00′ το βράδυ της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί συναυλία της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη. Ερμηνεύουν οι Γεωργία Αγγέλου και Μαρίνα Βολουδάκη. Μουσικοί: Πάρης Μαμμάς (κλαρίνο, σαξόφωνο), Σταύρος Παργινός (τσέλο, μαντολίνο), Ξένια Δικαίου (φωνητικά, κιθάρα) και η ίδια η συνθέτρια στο πιάνο.

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει υπαίθρια έκθεση φωτογραφιών από τη φύση του αρχαιολογικού χώρου στις όψεις του παλαιού κτιρίου της Δεξαμενής. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από τις 7.30′ μμ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.