Μενδώνη: Σε έξι μήνες το νέο μουσείο Σπάρτης θα είναι ώριμο για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα

Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη κατέθεσε στις αρχές του μήνα (3/12) ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την πρόοδο των εργασιών του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης.

Ο κ. Βελόπουλος ρωτούσε την υπουργό αν έχει ολοκληρωθεί η οριστική μουσειολογική μελέτη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, ποια στάδια θα ακολουθήσουν προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες της ανέγερσης του μουσείου και αν υπάρχει εξελικτικό χρονοδιάγραμμα των επικείμενων σταδίων προόδου μέχρι την αποπεράτωσή του.

Σύμφωνα με την απάντηση της κ. Μενδώνη, στις 9/10/2020 εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική προμελέτη του νέου μουσείου και στις 9/12/2020 ολοκληρώθηκε η μουσειολογική μελέτη. Με την ολοκλήρωση της εκπόνησης των οριστικών μελετών και των μελετών εφαρμογής, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θέτει η προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠΠΟΑ και Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία λήγει στις 12/6/2021, το έργο της ίδρυσης του νέου μουσείου θα είναι ώριμο για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.