Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης και τον Αθλητικό Οργανισμό του διοργανώνουν στις 7 Οκτωβρίου την 29η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα, στη διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη (256 χλμ).

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7.30′ το πρωινό του Σαββάτου στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο και σημείο τερματισμού είναι το άγαλμα του Λεωνίδα στο στάδιο της Σπάρτης. Οι ποδηλάτες θα διανύσουν απόσταση 256 χλμ κινούμενοι μέχρι την Κόρινθο μέσω της νέας εθνικής οδού και από εκεί μέσω της παλαιάς εθνικής θα οδεύσουν στον τερματισμό.

Στον αγώνα συμμετέχουν οι λάκωνες ποδηλάτες Σταύρος Καλκάνης, Θεόδωρος Παπαδόγιαννης, Αγησίλαος Λαμπρόπουλος, Στέφανος Μπουκουβάλας, Χρήστος Κυριακόπουλος και Γιώργος Δαράκης.

Οι πρώτοι ποδηλάτες αναμένονται στην πόλη μας περίπου στις 16.00′ και μέχρι τις 19.30′ υπολογίζεται ότι θα έχουν τερματίσει και οι τελευταίοι. Στις 20.00′ θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των επάθλων στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, όπου θα δώσει συναυλία και η δημοτική φιλαρμονική.

Σε περίπτωση ακατάλληλων για την περίσταση καιρικών συνθηκών, οι απονομές θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης.

Όπως εξάλλου συνηθίζεται κάθε χρόνο, την Κυριακή 8/10 στις 10.15′ θα πραγματοποιηθεί ποδηλατικός αγώνας 21 χλμ στη διαδρομή Σπάρτη – Ξηροκάμπι. Oι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Σπάρτη (γυμνάσια) – Άγιος Ιωάννης – Παρόρι – Μυστράς – Σπάρτη – Ανώγεια – Παλαιοπαναγιά και θα τερματίσουν στο Ξηροκάμπι.