Μεταναστευτικό: Ο Δήμος Ευρώτα συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

metanastes

metanastes

Ο δήμος Ευρώτα και το γραφείο Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης διοργανώνουν την εναρκτήρια εκδήλωση συνεργασίας των δύο φορέων, την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου στις 12.00′ το μεσημέρι, στο πνευματικό κέντρο Σκάλας. Θα γίνει παρουσίαση των στόχων της συνεργασίας αυτής, καθώς και περιγραφή των προτεραιοτήτων των συνεργαζόμενων φορέων. Προσκεκλημένοι είναι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των επαγγελματικών οργανώσεων, των ΜΜΕ και της κοινωνίας των πολιτών. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Ο δήμος Ευρώτα, αποβλέποντας στην ασφάλεια και πρόοδο των πολιτών του και επιδιώκοντας την καλύτερη ενημέρωση, κατανόηση και διαχείριση των συνεπειών του μεταναστευτικού ζητήματος στην περιοχή, συντονίζει τις δράσεις του με το γραφείο Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Το γραφείο Ελλάδας τα τελευταία χρόνια υλοποιεί πρόγραμμα εθελοντικής επιστροφής και επανένταξης υπηκόων τρίτων χωρών, με την υποστήριξη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφών. Στο πλαίσιο της προσπάθειας συνεπούς παρουσίας εξειδικευμένου προσωπικού του ΔΟΜ Ελλάδας σε κάθε περιοχή που αποτελεί τόπο υποδοχής ή διαμονής παράτυπων μεταναστών και με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις, κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει άμεσα η δυνατότητα παροχής των υπηρεσιών του ΔΟΜ και στο δήμο Ευρώτα, προς όφελος των μεταναστών και της τοπικής κοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το δήμο Ευρώτα στα τηλέφωνα 6979119648, 27353 60031 και στο e-mail: info@eurota.gr, καθώς και με τον ΔΟΜ Ελλάδας στα τηλέφωνα 6937183477 και 210 9919040 , e-mail: iomathens@iom.int.