Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών «Θεράπνεια 2018», στις 25/6, στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Γκοριτσάς, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις για τον καιρό. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι Γκοριτσάς, Σκούρας και Κεφαλά ένωσαν για μια ακόμα φορά τις δυνάμεις τους, χαρίζοντας στους παρευρεθέντες μια όμορφη βραδιά γεμάτη ήχους και χρώματα της ελληνικής παράδοσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, η αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δ. Σπάρτης Χριστίνα Μακρυσοπούλου, ο αντιδήμαρχος Νίκος Φλώρος και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα πρόγραμμα περιλάμβανε χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, πλαισιωμένα από ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής (τραγούδι: Σταυρούλα Δαλιάνη, βιολί: Γιώργος Μαρινάκης, κλαρίνο: Αντώνης Καλιούρης, λαούτο: Ηλίας Καππάκος, κρουστά: Κώστας Γιουλτούρης). Κατά σειρά εμφάνισης παρουσιάστηκαν:

1. Το παιδικό τμήμα της Χορευτικής Ομάδας Θεραπνών με χορούς της Ηπείρου.

2. Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαιίκων «Η Πρωτοπορεία» με τραγούδια, δρώμενα και χορούς από την τελετουργία του γάμου στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο.

3. Τμήμα ενηλίκων της Χορευτικής Ομάδας Θεραπνών με χορούς των Κυκλάδων.

4. Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόραχης «Ο Πάρνων» με χορούς της Φλώρινας.

5. Δεύτερο τμήμα ενηλίκων της Χορευτικής Ομάδας Θεραπνών με χορούς της Μικράς Ασίας.

Νιώθουμε ιδιαίτερα την ανάγκη να ευχαριστήσουμε:

• Το ΝΠ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Σπάρτης, που στηρίζει πάντα έμπρακτα το θεσμό των Θεραπνείων.

• Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαιίκων «Η Πρωτοπορεία», τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Στυλιανόπουλο και την χοροδιδάσκαλο κ. Σταυρούλα Πουλάκου.

• Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοκκινόραχης «Ο Πάρνων», τον πρόεδρο κ. Λάμπρο Παλαιοκώστα και την χοροδιδάσκαλο κ. Αντωνία Κολοβού.

• Τον χοροδιδάσκαλο της Χορευτικής Ομάδας Θεραπνών κ. Κωνσταντίνο Κοτσώνη.

• Τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Φλώρο, που στηρίζει πάντα και με κάθε τρόπο τις δράσεις μας.

• Τον κ. Ηλία Λυμπεράκη για την κατασκευή των αναμνηστικών δώρων.

• Την κ. Ελένη Ανδριτσάκη για την παρουσίαση του προγράμματος.

• Τον πρόεδρο της ΤΚ Γκοριτσάς κ. Παντελή Μακρυσόπουλο.

• Τους εθελοντές, που δούλεψαν σκληρά κι αδιαμαρτύρητα σε κάθε τομέα της προετοιμασίας.

• Τους χορηγούς, που στήριξαν οικονομικά και υλικά την εκδήλωση.

• Τους χορηγούς επικοινωνίας, που συμβάλλουν στην προώθηση των δράσεών μας.

• Το μεγαλύτερο ευχαριστώ ανήκει στον κόσμο που μας τιμά κάθε χρόνο με την παρουσία του και που με το θερμό του χειροκρότημα δικαιώνει τις προσπάθειές μας και δίνει έναυσμα συνέχειας και διαρκούς βελτίωσης.

Η Χορευτική Ομάδα Θεραπνών δεσμεύεται να συνεχίσει τις δράσεις της με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης, αντιπαρερχόμενη κάθε δυσκολία με αξιοπρέπεια, ορθή κρίση και συνεργατική διάθεση. Αγαπάμε τον τόπο μας, σεβόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά και θα συνεχίζουμε να προσφέρουμε σε αυτά ό,τι και όπως μπορούμε. Ανανεώνουμε τη συνάντησή μας για το επόμενο καλοκαίρι, στα 5α Θεράπνεια στη Σκούρα.

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Γκοριτσάς

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σκούρας

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κεφαλά


Το laconialive.gr προσέφερε στη διοργάνωση χορηγία επικοινωνίας.