Όλα είναι έτοιμα για το φεστιβάλ «Σπάρτη: Παγκόσμια Πόλη», που θα πραγματοποιηθεί τον φετινό Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Πρόκειται για εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης «Ο Λεωνίδας» σε συνεργασία με πολλούς φορείς της πόλης και της Λακωνίας.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 5, 10, 15, 16, 17 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου σε περιοχές όπως το πάρκο ΟΤΕ, η πλατεία Νέου Κόσμου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο πολυχώρος «Νερόμυλος», τελεί δε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λακωνίας, σε συνεργασία και με την ιερά μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων συνεργάζονται εκατοντάδες εθελοντές, που συμμετέχουν μέσα από 27 και πλέον συλλογικούς φορείς της Σπάρτης.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, οι οποίες αφορούν, μεταξύ άλλων, στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Πρόκειται για το εκθετήριο «Παράδοση και Παραγωγή» (15-17 Σεπτεμβρίου), το αντάμωμα χορευτών με τίτλο «Γλέντα, Αγάπα και Τραγούδα» (16 Σεπτεμβρίου), την έκθεση δημιουργών «Βιβλίο, Αγιογραφία, Φωτογραφία, CD» (15-17 Σεπτεμβρίου), την έκθεση παραδοσιακής και ιστορικής λακωνικής ενδυμασίας (15-17 Σεπτεμβρίου), σκηνές και δρώμενα «Τα παιδία παίζει» (15 Σεπτεμβρίου).

Τα εγκαίνια θα τελεσθούν το Σάββατο 16/9 ώρα 20.00′ από τον σεβασμιώτατο κ. Ευστάθιο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, τους συνδιοργανωτές και τους χορηγούς βρείτε στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook.