Με αναφορά στον Καβάφη τα Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα 2017

Tο Σάββατο 8 Ιουλίου και ώρα 19.30′ πραγματοποιούνται στα Τσίντζινα για τέταρτη χρονιά τα Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα. Θέμα τους “Ο διαχρονικός Καβάφης και το ερέθισμα στην Τέχνη”, με αφορμή τα βιβλία της Έρσης Σωτηροπούλου “Τι μένει από τη νύχτα” και “Μπορείς;”.

Στη συζήτηση συμβάλλουν η συγγραφέας των βιβλίων, ο ποιητής και βιβλιογράφος Δημήτρης Δασκαλόπουλος και ο αναπληρωτής καθηγητής μετάφρασης νέων ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Μάλαγα (Ισπανία) Βιθέντε Φερνάντες Γκονζάλες. Την εκδήλωση, που θα φιλοξενηθεί στον ξενώνα “Πρυτανείο” (τηλ. 27310 96276), θα τιμήσει με την παρουσία του και θα χαιρετίσει ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός Θανάσης Βαλτινός, με τον οποίο είχαν εγκαινιαστεί τα Πολιτιστικά Αγνάντια το 2014.

Τα Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα διοργανώνονται από τον πολιτιστικό-εξωραϊστικό σύλλογο “Τα Τσίντζινα” στις αρχές Ιουλίου, φιλοδοξώντας να αποτελούν σταθερά έναν πόλο έλξης για κοινό με λογοτεχνικό ενδιαφέρον. Την εκδήλωση υποστηρίζει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.