Ο εθελοντικός καθαρισμός στη Σπάρτη

ethelontikos katharismos (13)

Ο δήμος Σπάρτης την Κυριακή 10 Μαΐου διοργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό με σύνθημα «Καθαρός Δήμος –Όμορφη πόλη» με σημείο έναρξης το λόφο του Ξενία στη Σπάρτη.

Πολλοί συμπολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον για το τόπο. Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με μουσική υπόκρουση που διέθεσε εθελοντής, συναντήθηκαν στο λόφο του Ξενία, που πλημμύρισε από την καλή διάθεση, το πνεύμα εθελοντισμού και της προσφοράς στο σύνολο.

Με τα κατάλληλα εργαλεία που έφεραν οι εθελοντές και με οχήματα και εξοπλισμό που διατέθηκε από το δήμο, μαζί με υπάλληλους, δημοτικούς σύμβουλους, αντιδήμαρχους και το δήμαρχο οι εθελοντές καθάρισαν το λόφο Ξενία και πολλά άλλα σημεία της πόλης (είσοδος πόλης, πλατεία Δούκα, περιοχή Αγίου Νικολάου, πάρκο Ευαγγελίστριας, πάρκο ΟΤΕ-Άγιος Νίκωνας, 1ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, κενοτάφιο Λεωνίδα, δεξαμενή προς αρχαία Σπάρτη).

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης τόνισε την μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα, που αποδεικνύει την ευαισθησία όλων για τη προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τη κοινή θέληση να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής μας, βελτιώνοντας την εικόνα της πόλης που ζούμε.

Πρόσθεσε επίσης, πως ο δήμος προτίθεται να καθιερώσει τη δράση αυτή και να την εντάξει σε ένα σύνολο ανάλογων δράσεων και στις Τοπικές Κοινότητες, με στόχο τη διάδοση του εθελοντισμού, την ενδυνάμωση των κοινωνικών δεσμών και την ευαισθητοποίηση στη προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν με κάθε τρόπο λέγοντας πως “το αποτέλεσμα είναι ορατό. Οφείλουμε να το διατηρήσουμε. Η συμμετοχή όλων πολύτιμη, όλοι μαζί δείχνουμε τη όμορφη εικόνα της πόλης, την καθαρή πλευρά του δήμου μας”.

ethelontikos katharismos (1)ethelontikos katharismos (2)ethelontikos katharismos (3)ethelontikos katharismos (4)ethelontikos katharismos (5)ethelontikos katharismos (6)ethelontikos katharismos (7)ethelontikos katharismos (8)ethelontikos katharismos (9)ethelontikos katharismos (10)ethelontikos katharismos (11)ethelontikos katharismos (12)ethelontikos katharismos (14)