Με επιτυχία παρά τη βροχή το 3ο Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινόρραχης «Πάρνων» διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το «Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό» του, την Κυριακή 18 Ιουνίου, και το αποτέλεσμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ο κόσμος παρέμεινε για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, που αφορούσε το μουσικοχορευτικό αντάμωμα της στεριάς με τη θάλασσα, καθώς παρουσιάστηκαν χοροί και τραγούδια από τη Θεσσαλία και τα νησιά του Αιγαίου.

Το 3ο Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης. Συμμετείχαν με άψογη εμφάνιση τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόρραχης, η Χορευτική Ομάδα Θεραπνών, ο Χορευτικός Όμιλος Σκάλας και το Σωματείο Ελληνικών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών «Ελληνική Παράδοση». Την εκδήλωση πλαισίωσε άριστα το μουσικό σχήμα «Επτάσημο» και ο τραγουδιστής Ηλίας Γάκος, όλοι τους με πολυετή εμπειρία στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής. Συγκεκριμένα στα πνευστά ο Βαγγέλης Παπαναστασίου, στο βιολί ο Βαγγέλης Σαραντίδης, στο λαούτο ο Ιάκωβος Ηλιάδης, στο ούτι ο Νίκος Ανεμοδουριώτης και στα κρουστά ο Ανδρέας Παππάς.

Επίσης, παρευρέθησαν τιμώντας με την παρουσία τους την εκδήλωση ο αρχιερατικός επίτροπος Σπάρτης π. Συμεών Παπαγεωργίου, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Πλειώτας και Φλώρος, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Γαλανοπούλου, η πρόεδρος της ΔΚ Σπάρτης κ. Ανδρακάκου, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινόρραχης ευχαριστεί όλους τους χορηγούς για την υποστήριξη στο δύσκολο αυτό εγχείρημα και φυσικά τον κόσμο που με το ζεστό του χειροκρότημα τού έδωσε δύναμη να συνεχίσει την προαγωγή της παράδοσης και του πολιτισμού.