Με θέατρο γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων τo Μουσείο Ελιάς

Mε αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού θα φιλοξενήσει τη Δευτέρα 15 Μαΐου και ώρα 21.00′ την παράσταση «8 ώρες και 35 λεπτά».

Πρόκειται για θεατρική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Φωτεινής Τσαλίκογλου, καθηγήτριας Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη. Το έργο πραγματεύεται την τραυματική ιστορία μιας οικογένειας ελλήνων μεταναστών της Αμερικής, λίγο πριν την έναρξη του β΄ παγκοσμίου πολέμου, όπως την αφηγείται ένας επίγονός της κατά τη διάρκεια ενός αεροπορικού ταξιδιού από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα.
Μέσα στον θεατρικό χρόνο των 8 ωρών και 35 λεπτών, όσο δηλαδή διαρκεί το αεροπορικό ταξίδι, ανασυντίθενται μπροστά στα μάτια των θεατών οι τραυματικές εμπειρίες όχι μόνο της συγκεκριμένης οικογένειας, αλλά ολόκληρου του ελληνικού έθνους, από τη μικρασιατική καταστροφή μέχρι τις ημέρες της μεγάλης κρίσης.

Παίζουν οι Αμαλία Αρσένη, Μάνος Καρατζογιάννης και Μάρω Παπαδοπούλου. Στον ρόλο της γιαγιάς Ερασμίας η Κατερίνα Χέλμη.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 70 λεπτά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με απαραίτητη ωστόσο την κράτηση θέσης. Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το μουσείο στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00′ – 18.00′).

* Στο πλαίσιο εξάλλου της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18/5 η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (από τις 10.00′ έως τις 18.00′).