Με κέφι και μεράκι οι τριήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Γεράκι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους του Γερακίου διοργάνωσαν τριήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις στις 9, 10 και 11 Μαρτίου.

Το Σάββατο 9/3 πραγματοποιήθηκε από μικρούς και μεγάλους το «κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», ένα παιχνίδι που κράτησε το ενδιαφέρον σε όλους τους συμμετέχοντες για αρκετές ώρες και στο οποίο πήραν μέρος 9 ομάδες με 52 άτομα. Νικήτρια ομάδα που έλυσε όλους τους γρίφους και έλαβε ως έπαθλο 50 ευρώ ήταν εκείνη των «Πειρατών».

Την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή το Γερακίτικο Καρναβάλι. Όλοι οι καρναβαλιστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα. Στο τέλος του καρναβαλιού δόθηκαν από την επιτροπή χρηματικά βραβεία στα τέσσερα καλύτερα γκρουπ: την πρώτη θέση κέρδισαν δύο γκρουπ (το «Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο» που αποτελείτο από ενήλικες γερακίτες και «Οι μικροί Αρλεκίνοι» του νηπιαγωγείου Γερακίου) που πήραν ως έπαθλο από 50 ευρώ, τη δεύτερη θέση με έπαθλο 30 ευρώ κατέλαβε το γκρουπ «Το Πανηγύρι» της ε’ δημοτικού και την τρίτη με έπαθλο 20 ευρώ το γκρουπ «Τα παιδιά των λουλουδιών» της β’ γυμνασίου.

Με το πέρας του καρναβαλιού ο κόσμος συγκεντρώθηκε στον χώρο του πάρκινγκ. Εκεί είχε ανάψει φωτιά και υπήρχε άφθονο κρασί προσφορά του κ. Αντώνη Στραγαλάκη και διάφορες πίτες που είχαν φτιάξει γυναίκες του Γερακίου. Κατόπιν στήθηκε χορός στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Την Καθαρά Δευτέρα η εκδήλωση για τα κούλουμα δεν πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Επάνω Βρύσης όπως συνηθίζεται, γιατί φυσούσε δυνατός αέρας, και μεταφέρθηκε στο κέντρο του χωριού, στο πάρκινγκ της πλατείας. Προσφέρθηκαν νηστίσιμα εδέσματα (χαλβάς, ταραμάς, λαγάνα, φασολάδα) και άφθονο κρασί προσφορά των συλλόγων. Το κέφι και ο χορός έφτασαν στο ζενίθ!

Τελειώνοντας, αξίζουν πολλά μπράβο και πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι βοήθησαν και συμμετείχαν στο τριήμερο αποκριάτικο ξεφάντωμα. Και του χρόνου να είμαστε καλά. Καλή Σαρακοστή.

Χρήστος Μπαλαμπάνος