Με λαμπρότητα ο Αγιασμός των Υδάτων στη Σπάρτη

Την Τρίτη 5 Ιανουαρίου πλήθος κόσμου κατέκλυσε το δημοτικό κολυμβητήριο για την επίσημη τελετή του αγιασμού των υδάτων στην πόλη της Σπάρτης, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Το αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Παρευρέθησαν ο δήμαρχος κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, αντιδήμαρχοι, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και της δημοτικής κοινότητας, ο αστυνομικός διευθυντής Λακωνίας, η διοικήτρια του νοσοκομείου Σπάρτης, ο πρόεδρος και μέλη του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου.

agiasmos ydaton kolymvitirio (7)

Με την ολοκλήρωση της τελετής ο σεπτός ποιμενάρχης μας απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος, που είχε γεμίσει τις εξέδρες και τους παρακείμενους χώρους του κολυμβητηρίου. Αρχικά αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, να τελείται πλέον ο αγιασμός των υδάτων στο κολυμβητήριο Σπάρτης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διατηρηθούν οι παραδόσεις του λαού μας, μέρος των οποίων είναι και οι εορτές της ορθόδοξης πίστης. Εξέφρασε τη χαρά του για τη μεγάλη συμμετοχή πιστών, αν και επρόκειτο για μία πρωτόγνωρη για την πόλη τελετή, ενώ για τον απρόσμενα ανοιξιάτικο καιρό τόνισε χαρακτηριστικά ότι «όταν ο Θεός το θέλει, ο καιρός υπακούει».

agiasmos ydaton kolymvitirio (6)

Συμμετείχαν αρκετά παιδιά, που βούτηξαν στην πισίνα του κολυμβητηρίου για την ανάκτηση του σταυρού. Στον νεαρό Γεώργιο Καφαντάρη, που έπιασε το σταυρό, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα από τον σεβασμιώτατο και τον δήμαρχο. Επίσης αναμνηστικά δόθηκαν από την ιερά μητρόπολη σε όλα τα παιδιά που βούτηξαν.

agiasmos ydaton kolymvitirio (2)

Μετά την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής προσφέρθηκε γλυκό κέρασμα σε όλους τους παρευρισκομένους.