Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Ημέρα της Ορθοδοξίας

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και παρουσία χιλιάδων πιστών, που συνέρρευσαν από πολλές περιοχές της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, αλλά και από όμορους νομούς, εορτάστηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου η Ημέρα της Ορθοδοξίας και η μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στη φερώνυμη ιερά μονή του Πάρνωνα.

Την αρχιερατική θεία λειτουργία τέλεσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, τον οποίο συνεπικούρησαν ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος, αρκετοί κληρικοί και μοναχοί. Τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, ο οποίος συνέδεσε το μαρτύριο των Αγίων Τεσσαράκοντα με τη στάση που θα πρέπει να έχουν οι χριστιανοί σήμερα σε μία εποχή ιδιαίτερων απαιτήσεων και πνευματικών δυσκολιών.

O κ. Ευστάθιος, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στον εορτασμό της Ημέρας της Ορθοδοξίας επισημαίνοντας τη θεολογική και παιδαγωγική σημασία των εικόνων για την ορθόδοξη εκκλησία. Στη συνέχεια τόνισε ότι πρέπει να τιμούμε τον Κύριο Ιησού Χριστό με τη σκέψη, το λόγο και την ενάρετη ζωή μας. Ολοκληρώνοντας τη σύντομη ομιλία του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στο λαμπρό εορτασμό, καθώς και τους πιστούς για την αθρόα προσέλευσή τους. Ακολούθησε, μέσα σε κλίμα κατάνυξης, η λιτάνευση των ιερών εικόνων της μονής.

Στον εορτασμό παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Λακωνίας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο διοικητής Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μακρής και ο αναπληρωτής διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας κ. Γεώργιος Μαρουδάς.