Μια ακόμα επιτυχία του κέντρου υγείας Αρεόπολης καταγράφηκε την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, με την αθρόα συμμετοχή μαθητών, καθηγητών και γονέων του γενικού λυκείου Αρεόπολης στην ενημερωτική ομιλία του κ. Ανάργυρου Μαριόλη, διευθυντή του Κέντρου. Με θέμα «Πρόληψη του Aids. Ψηλαφώντας το φως της επιστήμης», o κ. Μαριόλης επικεντρώθηκε στους τρόπους πρόληψης και μετάδοσης του ιού HIV, που προκαλεί το Aids, αναφέροντας στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών που καταδεικνύουν μια αύξηση των κρουσμάτων, η οποία αποδίδεται στην ελλιπή ενημέρωση και στην οικονομική κρίση. Στη συνέχεια ο ομιλητής απάντησε στα ερωτήματα των μαθητών και των λοιπών ακροατών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαριόλης ανέφερε πως «η προσπάθειά του ΚΥ Αρεόπολης, ως προς τη διαμόρφωση μιας υπεύθυνης συμπεριφοράς και συνείδησης πρόληψης των πολιτών της Μάνης, είναι διαχρονική και πολυεπίπεδη. Η πανδημία του Aids έφερε την ανθρωπότητα μπροστά σε μια αμείλικτη παγκόσμια ανθρωπιστική καταστροφή, που επηρεάζει δυσμενώς ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids και με πλήρη συνείδηση για τη σοβαρότητα της κατάστασης, καλωσορίζουμε τα επιτεύγματα του κοινού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το HIV/Aids στην καταπολέμηση της επιδημίας, τα οποία μας καθοδηγούν και μας εμπνέουν. Ελπίζω πως οι νέοι, οι μελλοντικοί μας ενήλικες, θα κατανοήσουν την ανάγκη να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης, προκειμένου να προστατέψουν όχι μόνο την υγεία τους, αλλά και την υγεία των ανθρώπων που αγαπάνε. Οι νέοι πρέπει να αποτελέσουν τη συμπεριφορική εκείνη δραστική αλλαγή που θα τερματίσει την επιδημία του Aids. Σήμερα, οι μαθητές της Μάνης σήκωσαν τα χέρια ψηλά, δίνοντας το δικό τους μήνυμα για την πρόληψη και τον τερματισμό του Aids».

draseis-2

Στο πλαίσιο της ημέρας, το ΓΕΛ Αρεόπολης προέβη σε συμβολική δενδροφύτευση στην περιοχή Σπαρτέα, στο 2,5 χλμ της ΕΟ Αρεόπολης – Γυθείου, όπου κάθε μαθητής υιοθέτησε το δικό του “δέντρο ζωής”.