Με μεγάλη συμμετοχή ο εορτασμός του Αποστόλου Ανδρέα στις Καρυές

eortasmos Agiou Andrea

eortasmos Agiou Andrea

Με σύμμαχο αυτή τη φορά και τον καλό καιρό, εκατοντάδες κόσμου -ντόπιοι, αλλά και πατριώτες από Αθήνα, Σπάρτη και Τρίπολη- αντάμωσαν στις Καρυές την Κυριακή 30 Νοεμβρίου με την ευκαιρία της εορτής του πολιούχου της κωμόπολης.

Ο ναός του Αποστόλου Ανδρέα γέμισε από κόσμο που παρακολούθησε τη θεία λειτουργία, την οποία τέλεσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Μετά το πέρας της, ακολούθησε η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων του κοινοτικού καταστήματος, η οποία είχε στολιστεί χριστουγεννιάτικα με πρωτοβουλία του προέδρου της τοπικής κοινότητας κ. Γ. Ντεβέκου. Προσφέρθηκαν καφές και πλούσια γλυκίσματα, ενώ έγιναν και οι καθιερωμένες ενημερώσεις των παρευρισκομένων από τους φορείς τους χωριού.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου κ. Μιχ. Ρέπουλης καλωσόρισε τον δήμαρχο Σπαρτιατών κ. Ευάγγελο Βαλιώτη, τους βουλευτές του νομού κ.κ. Αθανάσιο Δαβάκη και Φεβρωνία Πατριανάκου, καθώς και τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Καρρά, οι οποίοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε από τον γραμματέα του Συνδέσμου κ. Χάρη Κωνσταντόπουλο και μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους ο νέος τουριστικός χάρτης Καρυών (που συγχρηματοδοτήθηκε επίσης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυών και τον Αθλητικό Σύλλογο «Ο Καρυάτης»).

Η εκδήλωση συνδυάστηκε και με ξενάγηση στα τουριστικά σημεία του χωριού (μνημείο Καρυάτιδων, υπεραιωνόβια πλατάνια Μενελάου, άλσος κοινοτικού ωρολογίου), καθώς και από γεύμα που παρέθεσε ο Σύνδεσμος των Απανταχού Καρυατών προς τιμήν των επίσημων καλεσμένων.

eortasmos Agiou Andrea (1)eortasmos Agiou Andrea (2)eortasmos Agiou Andrea (3)eortasmos Agiou Andrea (4)eortasmos Agiou Andrea (5)eortasmos Agiou Andrea (6)