Με πεζοπορία και ποδήλατο γιορτάζει ο ΕΟΣ Σπάρτης την Ημέρα Περιβάλλοντος

Με μια διπλή δράση την Κυριακή 13 Ιουνίου τιμά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, καλώντας όποιον θέλει να συμμετάσχει. Συνδιοργανωτές το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, ο πολιτιστικός σύλλογος και η τοπική κοινότητα Αναβρυτής.

Το πρώτο σκέλος αφορά μια πεζοπορική διαδρομή (Παρόρι – Λαγκαδιώτισσα – Σωτήρα – Φανερωμένη – Αναβρυτή – Αγιάννης). Η πορεία χαρακτηρίζεται εύκολη, αναμένεται να διαρκέσει τρεις ώρες και θα ξεκινήσει στις 8.00′ πμ από το κλειστό γυμναστήριο. Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται τηλεφωνικά στον Κώστα Λαγανά (6974098419).

Την ίδια μέρα στις 9.00′ πμ στην πλατεία της Σπάρτης θα γίνει η έναρξη της ποδηλατικής διαδρομής με κατεύθυνση Μυστρά – Παρόρι – Αγιάννη – Αναβρυτή. Δηλώσεις συμμετοχής στον Παναγιώτη Παππά (6945832701).

Και στις δύο περιπτώσεις θα πραγματοποιηθεί στάση στην Αναβρυτή και συγκεκριμένα στον χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου, όπου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των συμμετεχόντων στο Βοτανολογικό Μουσείο του Ταϋγέτου και στο Λαογραφικό Μουσείο της Αναβρυτής.

Η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα και πάντα τηρώντας τους υγειονομικούς κανονισμούς ατομικής προστασίας.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, πέραν των μέσων υγειονομικής προστασίας, η άριστη φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός τόσο για την ορειβασία όσο και για την ποδηλασία.