Με συγκίνηση τίμησε το Παρόρι τις μητέρες και τους δασκάλους του

ekdilosi

ekdilosi

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Κυριακή 10 Μαΐου από τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο «Παρόρι 2011» η εκδήλωση «Γιορτή της Μητέρας – Το Παρόρι τιμά τους δασκάλους του», στο πρόσφατα ανακαινισμένο με έξοδα του συλλόγου δημοτικό σχολείο Παρορίου.

Πριν την εκδήλωση τελέστηκε αγιασμός του σχολείου από το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο και τους αιδεσιμότατους εφημέριους Μυστρά και Παρορίου, π. Λάζαρο Σκάγκο και π. Θεολόγο Γκιουζέλη αντίστοιχα.

Κατόπιν, ο παρορίτης δάσκαλος Κώστας Αλεξανδράκης, με τον ξεχωριστά γλαφυρό και παραστατικό του λόγο, αρχικά ανέδειξε το ρόλο της μητέρας στη σημερινή μας κοινωνία, και στη συνέχεια αναφέρθηκεστη συμβολή των δασκάλων που υπηρέτησαν στο δημοτικό σχολείο Παρορίου, στη διαπαιδαγώγηση και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των μαθητών του χωριού.

Η συγκίνηση περίσσευε κατά τη διάρκεια της βράβευσης των δασκάλων που υπηρέτησαν στο σχολείο του Παρορίου και όλοι θυμήθηκαν ευχάριστα στιγμιότυπα από τη σχολική ζωή. Οι εκπαιδευτικοί που τιμήθηκαν είναι οι Αφροδίτη Λουριδά, Σταυρούλα Κουσούλη, Γεωργία Τσεγγελίδου, Βασιλική Μυλωνά, Πέτρος και Αναστασία Σαχλά, Παναγιώτης Κωστιάνης, Νίκος Δούνιας και Δημήτριος Κοντός.

Στη συνέχεια, τα ποιήματα και τα τραγούδια των μικρών παιδιών σφράγισαν την εκδήλωση με συναισθήματα χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον.

Τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Ευστάθιο για τις πατρικές ευχές και ευλογίες του, τον π. Λάζαρο Σκάγκο, τον π. Θεολόγο Γκιουζέλη, το βουλευτή κ. Θανάση Δαβάκη, την αντιπεριφερειάρχη κ. Ντία Τζανετέα, τον αντιδήμαρχο Σπάρτης κ. Δημήτρη Αποστολάκο, τον τ. δήμαρχο Σπάρτης κ. Σταύρο Αργειτάκο, τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Θεόδωρο Τσαγκαρούλη και Χρήστο Μπουγάδη, τους προέδρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Ταϋγέτης κ. Τάκη Λαμπρινό και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικουλιανίκων κ. Κώστα Βαχαβιώλο, οι οποίοι παρέστησαν στην εκδήλωση.

Τέλος, ιδιαίτερα θερμές ήταν οι ευχαριστίες προς όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι ενισχύουν το σύλλογο και στηρίζουν το έργο του.

ekdilosi (1)ekdilosi (2)ekdilosi (3)ekdilosi (4)ekdilosi (5)ekdilosi (6)ekdilosi (7)ekdilosi (8)ekdilosi (9)ekdilosi (10)ekdilosi (11)ekdilosi (12)ekdilosi (13)ekdilosi (14)ekdilosi (15)ekdilosi (16)