Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης “υποδέχονταν” σε σημεία εισόδου κοντά στον ποταμό Έβρο αλλοδαπούς, τους οποίους στη συνέχεια μετέφεραν με επιβατικά οχήματα στο εσωτερικό της χώρας και τους έκρυβαν σε αποθήκη σε περιοχή της Αττικής. Ακολούθως τούς μετέφεραν σε παραθαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου (Αχαΐα, Μεσσηνία, Λακωνία), όπου χρησιμοποιώντας σκάφη διευκόλυναν την παράνομη έξοδό τους προς την Ιταλία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία αλλοδαπά μέλη της οργάνωσης, ενώ εμπλέκονται εννέα ακόμη άτομα, για τον εντοπισμό των οποίων οι έρευνες συνεχίζονται.

Για τη σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε πολυήμερη επιχείρηση στην Αττική και στη Λακωνία, στο πλαίσιο εφαρμογής του εθνικού σχεδίου επιχειρήσεων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ κατά το τελικό στάδιο της επιχείρησης υπήρξε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα του Γυθείου και της Σπάρτης καθώς και με τα Λιμεναρχεία του Γυθείου και της Πύλου.

Με την έγκαιρη επέμβαση των αρχών απετράπη η διακίνηση σαράντα έξι αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και δύο ανηλίκων, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από το κύκλωμα στη Βάθεια της Μάνης και είχαν επιβιβασθεί σε σκάφος με προορισμό την Ιταλία.