Θέατρο, χορός, μουσική, κινηματογράφος σε μια σκηνική συνύπαρξη που αποκαλύπτει το πορτρέτο του Νίκου Καββαδία, μέσα από την ποίηση, τη ζωή και το έργο του, με κυρίαρχες τις μουσικές και τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Αυτή είναι η ταυτότητα της παράστασης «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου», που παρουσιάζεται στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο αύριο Παρασκευή στις 21.30′.

Εμπνευστής και σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Θέμης Μουμουλίδης. Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και είκοσι ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών. Το εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγεί τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη και τη Μαριάννα Πολυχρονίδη, που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα ερμηνεύουν τα κλασσικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια.

Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος και στο Viva.gr. Τιμές εισιτηρίων: 14 € (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65), 18 € κανονικό. Στην προπώληση θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στην τιμή των 14 €.