Μετά το πρόσφατο άνοιγμά του στην πολωνική αγορά μέσω της Grecka Panorama στις αρχές του μηνός, ο δήμος Σπάρτης συνέχισε την παρουσία του στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και το τριήμερο 7 με 9 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα έλαβε μέρος στην 5η Athens International Tourism Expo 2018, που πραγματοποιήθηκε στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo της Αθήνας. Κατά τη διάρκειά της πάνω από 10.000 επισκέπτες και επαγγελματίες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες αλλά και τις νέες τάσεις στον τουρισμό, να διευρύνουν τις συνεργασίες τους και να ενημερωθούν για όλα τα νέα δεδομένα του τουριστικού κλάδου μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις, workshops και events.

Η 5η Athens International Tourism Expo φιλοξένησε περισσότερους από 300 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και 150 κορυφαίους διεθνείς hosted buyers από Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Μέση Ανατολή, Ινδία και Ασία, οι οποίοι είχαν 8.000 περίπου Β2Β συναντήσεις με τους εκθέτες. Κύριο αντικείμενο της έκθεσης ήταν ο πολιτιστικός τουρισμός και ο τουρισμός υγείας και ευεξίας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις και forum που διοργανώθηκαν από το υπουργείο Τουρισμού, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος κ.ά. Τα εγκαίνια πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Ο δήμος Σπάρτης φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρο της επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Χρήστο Αλεξάκο και το μέλος της επιτροπής Δημήτρη Βλαχάκο, οι οποίοι είχαν συναντήσεις με τουριστικούς παράγοντες και προσέφεραν πληροφοριακό υλικό και αναμνηστικά του δήμου στους επισκέπτες.